Ma kéken ragyog a Lánchíd és a Müpa – Április 2. az autizmus világnapja

Hírek
Közzétéve:

Április 2-án a Ragyogj kéken! kampány keretében számos országban kékszínű fénnyel világítanak meg épületeket és természeti tárgyakat. Magyarország is évek óta csatlakozik a kezdeményezéshez. A Ragyogj kéken! célja, hogy az autizmus világnapján ráirányítsa a figyelmet az autizmus spektrumzavarral élő személyekre, családtagjaikra, segítőikre.

Április 2-án a világ minden táján kékbe borulnak ikonikus épületek és híres természeti képződmények. Magyarország is több évvel ezelőtt csatlakozott a Ragyogj kéken!, az autizmus világnapjához kapcsolódó figyelemfelkeltő kampányhoz.

Az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) április 2-án, a kampány keretében idén a Lánchidat és Művészetek Palotáját (Müpa) világítja kékre. Az idei akcióhoz kapcsolódóan a szövetség fotópályázatot is hirdetett.

Érzékeny, értékes alkotások Óbudán

Nagy múltú fotóklubunk évekkel ezelőtt különleges útra lépett. Az Óbuda Fotóklub Egyesület tagjai fotózni szerető és azt művészi színvonalon művelő, autizmussal élő gyerekeket és fiatal felnőtteket gyűjtöttek maguk köré. Az első közös sétájukon volt olyan hobbitársuk, aki akkor fogott először a kezébe igazi fényképezőgépet, mert eddig csak telefonjával alkotott érdekes, izgalmas formában, de gyakorlott fotósokkal is találkozhattak.

Autista fotós csoportunk tagjai már több kiállításon is nagy sikerrel mutatkoztak be. Hiszen az érzékeny látásmóddal fényképezett alkotásaik gyönyörködtetőek és egyben elgondolkodtatóak.

Ezek a kezdeményezések mind-mind az autizmus spektrumzavarral élő emberek társadalmi, közösségi elfogadásáért és befogadásáért tesznek apró lépéseket. És ezen az úton mi is tehetünk apró lépéseket, tegyük meg ma az elsőt!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság