Megkezdődtek a Jókai utcai munkálatok

Közzétéve:

Az utca állapotával kapcsolatban beérkezett lakossági panaszok és az ezzel egy időben az övezet rehabilitációját szorgalmazó igénybejelentések alapján azt a döntést hozta Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat, hogy megújítja a területet, így a Jókai utca teljes területén (kb. 420 méter hosszú szakaszon) új útpályaszerkezet lesz kialakítva.

„A Jókai utca útburkolata jelenleg elég rossz állapotban van. Az utca pályaszerkezeti alappal, vízelvezetéssel, szegélyezéssel nem rendelkezik, az útburkolaton jól látszik, hogy a jelenlegi kopóréteg többszöri beavatkozáson esett át. Az utcában hiányzik a vízelvezetés, aminek következtében a nagy esőzések sok gondot okoznak, ami akadályozza a közlekedést, és megnehezíti a környéken élők mindennapjait” – írtuk korábban.

A térség hatékonyabb vízelvezetése érdekében a beruházás keleti területén, a Czetz János utca és az Aradi utca közötti szakaszon kétoldali szegély és az út víztelenítéséhez szükséges hat víznyelőt is kiépítenek, valamint járda épül az útpálya mindkét oldalán.

A nyugati oldalon, az Aradi utca és a Deák utca közötti területen az útpálya profiljának megdöntésével egyoldali szegély és két víznyelő lesz kialakítva.

A munkálatok ideje alatt időszakosan forgalmi korlátozásokra kell számítani, a kivitelezéssel járó kellemetlenségek miatt előre is szíves türelmüket és megértésüket kérjük! Köszönjük.

Bízunk benne, hogy a Jókai utca komplex infrastrukturális fejlesztése hozzájárul a környéken élők és az arra közlekedők jobb minőségű közlekedési élményéhez.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság