Megújul Kaszásdűlő – Környezetrendezés, ingyenes programok, sportpálya

Közzétéve:

A környéken élők is izgatottan várják a sportpályát és a Pethe Ferenc téri fejlesztést, írja Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. A kivitelezési munka utolsó üteme a tervek szerint egy éven belül a végéhez ér, várhatóan 2023 nyarára az új tereket, sportolási lehetőségeket használatba vehetik a kaszásdűlőiek.

A pályázat fő eleme a Huszti út és a Szérűskert utca találkozásánál lévő, sokáig kihasználatlanul álló, aszfaltos terület fejlesztése. A helyén új, multifunkciós sportpálya létesül, ami elsősorban ifjúsági és sport-, de kulturális igények kiszolgálását is lehetővé teszi.

A fejlesztés másik lényeges eleme a Pethe Ferenc tér és környezetének környezetrendezése, javítása, ami magában foglalja többek között a forgalomtechnika átalakítását, árnyékolást és a zöldfelületek egységes koncepció szerinti felülvizsgálatát is.

A kivitelezéssel párhuzamosan többféle ingyenes programot is rendeznek, amelyek közül a helytörténeti séták sorozata már kezdetét vette. A következő alkalomra ITT tudnak regisztrálni.

Néhány látványterv:

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság