Megvédjük a rezsiemelés harmadik kerületi áldozatait

Közzétéve:

A képviselőtestület 2022.szeptember 22-én megtartotta az ülését. Az ülés elején esküt tett Csikósné Mányi Júlia, aki az időközi választáson nyert mandátumot.

 

Az első napirendben a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, III. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Békásmegyeri Katasztrófavédelmi Őrs 2021. évi tevékenységéről szóló beszámolót tárgyaltuk meg. Ebben szerepelt, hogy mintegy 1066 riasztás volt az elmúlt évben, amelynek több mint harmada téves. A beszámoló külön kiemelte, hogy az Önkormányzatunkkal való kapcsolat kiváló és megköszönte azt a pénzjutalmat, amellyel évenként támogatjuk a kiválóan dolgozók munkáját.

 

Az önkormányzat saját forrásaiból igyekszik megvédeni a rezsicsökkentés kivezetésének áldozatait, ezért új segélyezési formát hoz létre, amely jelentősen kiegészíti a fővárosi támogatásokat. Novembertől márciusig havi 10.000 forint támogatásban részesülhetnek azok a háztartások, akiknek egy főre jutó havi átlagjövedelme nem éri el a 120.000 forintot, egyedül élők esetén az egy főre  jutó jövedelemhatár 140.000 forint. Új támogatási formaként egyszeri rezsitámogatásban részesülhetnek azok, akik nem tudják kifizetni a rezsijüket jövedelemhatártól függetlenül.

 

Viszket Zoltán az Óbudai Múzeum igazgatója családi okokból lemondott, ezért az igazgatói helyre pályázatot írtunk ki.

 

Fontos számunkra a közterületek rendje is, ezért korábban 52.000 forintról 58.000 forintra emeltük a Testület illetményalapját, most pedig 4 segédfelügyelői státuszt hozunk létre azért, hogy a mindennapi élet kihívásaihoz jobban illeszkedjen rendszerünk. Reméljük ez az intézkedés tovább növeli a működés hatékonyságát.

 

Majdnem 1 milliárd forinttal emeljük még idén a városüzemeltetési feladatok finanszírozását, ami lehetővé teszi, hogy közterületeink még  tisztábbak legyenek. Idén már mást 25 százalékkal több szemetet takarítottunk el közterületeinkről, mint tavaly, de terveink között szerepel az saját állomány növelése és további gépesítés is.

 

Módosítottuk az  Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2022. évi üzleti tervét különös  tekintettel arra, hogy vendégházában kerülnek elhelyezésre az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzattal együttműködésben azok a menekültek, akik a háború borzalmai elől érkeztek Hazánkba.

 

Nem áll meg a kerület fejlesztése, az ezekhez szükséges forrásokat biztosította Önkormányzatunk. Egyebek mellett gyalogátkelőhelyet létesítünk a Dózsa György úti Általános Iskola előtt, Közösségi kertet létesítünk a Jós utcában. Felújítjuk a Védőnői Szolgálat Gyenes utcai központját és kutyafuttatót létesítünk a Csíkszereda Park mellett.

 

Korábbi döntésünk szerint 20 millió forinttal támogatjuk az önkormányzatunktól elvett iskolákat. Mostani döntésünkkel támogatást biztosítunk a Medgyessy Ferenc Általános Iskola részleges nyílászáró-cseréjére és napvitorla telepítésére.

 

Az elszabaduló infláció miatt jelentősen emelni kellett a kedvezményes burgonyavásárlási akció keretösszegét. A kedvezményes burgonyavásárlásra idén október 7-én és 8-án kerül sor.

 

Kerületünk idén is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázathoz, amely lehetővé teszi, hogy a felsőoktatási hallgatók ösztöndíj támogatásban részesüljenek.

 

7 új MOL Bubi töltőállomást alakítunk ki.

Ezek helye:

  1. Szentlélek tér
  2. Flórán téri üzletközpont előtti terület
  3. 3.Timár utca HÉV megálló
  1. Kiscelli utca – Pacsirtamező utca
  2. Óbuda – Fő tér
  3. Vörösvári út – Vihar utca
  4. Óbudai Rendelőintézęt előtt

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság