Most mindent megtudhat a komposztálásról

Közzétéve:

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának Klíma- és Környezetügyi Főosztálya a LIFE IP HungAIRy levegőminőség-védelmi projekt keretében elindította a KomPOSZTold kampányát, amely a fővárosi lakosok számára népszerűsíti a komposztálást. A kampány során 5 budapesti kerületben hozott létre közösségi komposztálásra alkalmas komposztpontokat. Pontonként 4 külön álló, nagy űrtartalmú, újrahasznosított műanyagból készült komposztládát helyeztek ki. A kezdeményezés legfőbb célja, hogy a fővárosi lakosság szélesebb körével megismertesse a komposztálás folyamatát, illetve elérhetővé váljon számukra a közösségi komposztálás.

2022.10.10-én négy, új közösségi komposztládát helyeztek ki a III. kerületi Pünkösdfürdő Parkban a FŐKERT közreműködésével, egyrészt oktatási célzattal a parkba látogatók, valamint a környéken élők számára.

A kampány „kísérleti” fázisban van, ezért szeretnék bevonni a már kialakult és jól működő komposztáló közösségeket, hogy együtt alakítsanak ki megfelelően működő és egységes komposztpontokat. A többi komposztponton az átadók óta számos javaslat érkezett a lakosságtól, és a szervezők abban bíznak, hogy egy személyes találkozó keretében az itt élő civil közösséggel is átbeszélnék ezeket. Szeretnék elérni, hogy olyan komposztközösség alakuljon ki itt is, akik rendszeresen és hozzáértően gondozzák a komposztpontot.

A közösségi „komposzt” találkozót 2022.11.03. (csütörtök) 17:00 órától tartják a Pünkösdfürdő Park komposztpontnál.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Perlátorral a vízpazarlás ellen

Hírek
Közzétéve:

Májusban újra ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás a harmadik kerületben

Hírek
Közzétéve:

Brick power bank állomás létesül az Óbudai Múzeumban