November 12. a szociális munka napja

Közzétéve:

Szomorú aktualitását adja az idei szociális munka napjának az a törvénymódosító javaslat, mely kijelenti, hogy az állam a legvégső esetben, legutolsó szereplőként tesz az egyén szociális biztonságáért, annak helyreállításáért. Miközben a szociális gondoskodás egy közösség erejét és tagjaiért vállalt értő és elvárható felelősségét fejezi ki, akkor is, ha ez a közösség egy egész társadalom, egy állam.

A magyar szociális szakmai és egyetemi képzések méltán nemzetközi hírűek, az innen kikerülő szakemberek méltán lennének elismertek. Hiszen a szociális szférában dolgozók, a segítő hivatást választó munkatársak napi feladataik ellátása mellett példát mutatnak nekünk abban is, hogy a társadalmi együttérzés, a közösségi segítségnyújtás, a cselekvő szolidaritás nem kiüresedett elméletek, hanem nagyon is valós, követhető gyakorlatok.

A szociális munka napja jó alkalom arra, hogy minderre figyelmeztessük magunkat és kifejezzük, mennyire hálásak vagyunk a szociális területen dolgozók erőfeszítéséért, áldozataiért, kitartásáért.

A harmadik kerületben szép hagyománya van annak, hogy a szociális munka napjához kapcsolódóan köszöntjük az ágazatban kiemelkedő munkát végző szociális munkásokat, kisgyermeknevelőket, családsegítőket és hivatali dolgozókat. A tegnapi napon ünnepség keretében átadtuk az idei Fischer Ágoston-díjakat, polgármester és intézményi dicséreteket.

Köszönjük Óbuda-Békásmegyer minden szociális munkában résztvevő kollégánk munkáját, a díjazottjainak pedig szívből gratulálunk!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság