Óbuda arcai – Ismert és ismeretlen emberek Óbuda-Békásmegyeren

Közzétéve:

Óbudai Fotótárlat

Az eddigiekhez hasonló feltételekkel, magas pénzdíjakkal meghirdetjük új fotópályázatunkat, melynek címe: Óbuda arcai. Ismert és ismeretlen emberek Óbuda-Békásmegyeren.

Óbuda-Békásmegyer az 1,7 milliós főváros III. kerülete. Százharmincezer embernek ad otthont, sok százezren utaznak át rajta nap, mint nap. Vannak és voltak köztük sokak által ismert prominensek, de a többség arcához mégis csak a szűk családi, ismerősi körben kötnek nevet, sorsot, lakhelyet, egyebet. Ezek az emberek naponta látják egymást, őket is látják, de valljuk be, igazából nem nagyon figyelnek egymásra, talán, legfeljebb ha valami rendhagyó, nem megszokott esemény részeseivé válnak.

Idei kiírásunk ezen szeretne kicsit változtatni. Arcok, emberek, csoportok fényképeit szeretnék a kiállítóterem falain egymás mellé sorakoztatni, legyenek azok a kerület ismert személyiségei vagy a hétköznapok emberei, gyerekek, felnőttek vagy életük nagyobb részén már túlkerült személyek. A kiírás az ismert személyek esetén az általuk hagyott nyomokat is elfogadja, szobraikat, emlékhelyeiket, vagy régebben készült fényképeik mai aktualizálását.

Pályázatunkon kizárólag a beküldött képek művészi színvonala dönti el, hogy kiállításra kerülnek vagy sem. A pályázatra lehetőség szerint olyan képeket kérünk, melyek az utolsó egy évben készültek Óbuda-Békásmegyeren, de indokolt esetben (ismert ember korábban bekövetkezett halála) kivételt tehetünk. Olyan kép, mely az előző öt Óbudai Fotótárlat valamelyikén szerepelt már, nem küldhető.

A pályázat az eddigiekhez hasonlóan idén is nyitott, nyilvános, azon foglalkozástól, életkortól és lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet, hivatásos és amatőr fotósok egyénileg nevezhetnek a www.obudaitarlatok.hu/fototarlat honlapon. Pályázatot csak pontosan kitöltött nevezési lappal fogadunk el, mely a honlapon lesz elérhető 2022. augusztus 20-tól kezdődően.

Nevezési díj nincs. Kizárólag a honlapon keresztül szabályosan feltöltött fotók vesznek részt a pályázati értékelésben.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság