Óbudai Nyár 2013

Hírek
Közzétéve:

Tizenharmadik alkalommal rendezi meg a kerület a nyári programkavalkádot. Három hónap alatt 11 helyszínen nem kevesebb, mint 70 eseményre várják a rendezők az érdeklődőket. A legtöbb helyen ingyenesen élvezhetik a koncerteket, kiállításokat és egyéb programokat.

DSC_8031

„Közösséget építünk, és ennek legjobb módja a kultúra, azok a programok, amelyeken közvetlenül is találkozhatnak egymással az emberek” – mondta Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, aki örömmel tájékoztatott arról is, hogy évről évre egyre gazdagabb kínálattal várják a vendégeket. Idén újra a helyszínek közt szerepel az Aquincumi Múzeum, ahol Arisztophanész: A nőuralom című darabját láthatja a közönség. A polgármester arra biztatta a kerületi és a kerületen kívül lakókat is, hogy bátran látogassanak el az Óbudai Nyár rendezvényeire, mert remek kikapcsolódásban lesz részük.

DSC_7922

A rendezők nevében Lőrincz Edina, az Óbudai Kulturális Központ ügyvezető igazgatója néhány kiemelkedő eseményre hívta fel a figyelmet. Többek közt Blues Fesztiválra július 10-től 12-ig a Zichy-udvarban, ahol egyébként Hobo és Bandája is koncertezik.

DSC_8004A közönség nagy örömére a Madách Színházból sikerült a Macskák című musicalt is idehozni, így július 20-án ezt is láthatják az érdeklődők. Egy másik színdarabot is előadnak itt: a Lulu című zenés bűnügyi komédiát a Száguldó Orfeum mutatja be. A családi és gyerekprogramoknak a Kobuci kert, illetve az Óbudai-sziget ad otthont, amit a nyárra Gyerek-szigetre keresztelnek át. DSC_8076Az Óbudai Társaskör is újdonsággal várja a nézőket. Harsányi Mária igazgató arról számolt be, hogy A szív hídjai című nagy sikerű regény, illetve film után sikerült a színpadi adaptáció játszási jogát megszerezni, így Meryl Streep és Clint Eastwood után Udvaros Dorottya és László Zsolt tolmácsolásában élvezhetjük a történetet a Társaskör kertjében, hét alkalommal. Edith Piaf halálának 50. évfordulójára emlékezve Vári Éva önálló estjét tűzik műsorra július 10-én este. Egy másik 50. évfordulót is megünnepelnek: a Liszt Ferenc Kamarazenekar fennállásának fél évszázadáról három koncerttel emlékeznek meg.

DSC_8116Krúdy Gyula halálának 80. és születésének 135. évfordulója tiszteletére a Krúdy-év részeként a Felolvasószínház a kertben sorozat is e regényes életnek, és párhuzamos hősének: Szindbádnak szegődik nyomába. A sorozatot írta, szerkesztette: Fráter Zoltán, rendezte: Székely Kriszta. Krúdy Gyula éjszakái címmel bemutató készül, melyen közreműködnek a Budapest Bár zenészei, július 11-én. További három estet a korábbi évek sikeres összeállításai közül választottak: Vendég a Nyugat asztalánál, A Krúdy-recept – Hogyan kell élni? – és Szindbád Óbudán címmel, melyeken a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar játszik, július 18-án, július 25-én és augusztus 1-jén.DSC_8032 A Krúdy-év az Óbudai Nyár programjait is áthatja. Az Óbudai Múzeum irodalmi sétával tiszteleg az író emléke előtt, de még főzőversenyt is rendez, amelynek a legendás marhapörkölt lesz a „főszereplője” – számolt be Népessy Noémi, a múzeum szakmai igazgatója. Egy másik évforduló is helyet kapott a programban: a szaléziak magyarországi letelepedésének századik évfordulója alkalmából időszaki kiállítást rendeznek. És még egy újdonság: Pro1. néven rádió kezdi meg zene- és programajánló sugárzását online módon. Az adót fiatal felnőtteknek szánják – ismertette Csillag János producer.

A részletes program a www.obudainyar.hu honlapon olvasható.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság