„Oda, ahol az orosz tankok Között hallgatnak a harangok.” ‒ Október 23. az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja

Közzétéve:

„Mennyből az angyal menj sietve
Az üszkös, fagyos Budapestre.
Oda, ahol az orosz tankok
Között hallgatnak a harangok.
Ahol nem csillog a karácsony,
Nincsen aranydió a fákon,
Nincs más, csak fagy, didergés, éhség.
Mondd el nekik úgy, hogy megértsék.
Szólj hangosan az éjszakából:
Angyal vigyél hírt a csodáról.”

Igen, ahogyan Márai Sándor írja, valóban csoda történt azon az őszön. Az akkor volt fiatalok csodája, akik felforgatták a félelmetes rendszert, amely elnyomta őket, amely ketrecbe próbálta zárni a gondolataikat.

Azoké a fiataloké, akik nem féltek megmutatni, hogy ilyenkor cselekedni kell. Azoké a fiataloké, akik Szegeden megírták a 16 pontot és nem engedtek belőle. Azoké a fiataloké, akik példát mutattak bátorságból, kiállásból, értékválasztásból, tisztességből, hazafiasságból, szabadságszeretetből minden korosztály számára. Azoké a fiataloké, akik akkor fiatal életüket adták a magyar szabadságért, akiknek emlékét felelevenítettük az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulójának alkalmából rendezett ünnepségünkön.

És érdemes értő, szeretetteljes figyelmünket a mai fiatalokra is ráfordítanunk, azokra, akik ma mutatnak példát: rendíthetetlenek, tisztességesek, bátrak, büszkék, és kiállnak tanáraikért, társaikért és valamennyiünkért. Vegyük észre és támogassuk őket!

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Már lehet pályázni idei továbbtanulási támogatásunkra

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

5 módszer a víztakarékossághoz

Hírek
Közzétéve:

Tudnivalók a helyi adók befizetésének határidejéről és módjáról kerületünkben