Önkormányzati intézkedések a lakók érdekében a Sziget Fesztivál ideje alatt

Közzétéve:

A Sziget Fesztivált idén augusztus 10-15. között rendezik meg. A következő intézkedéseket tettük meg eddig annak érdekében, hogy Óbuda-Békásmegyer lakóit minél kevesebb kellemetlenség érje a Sziget Fesztivál ideje alatt:

  • Levélben kértük Szikszó Sándort, a III. Kerületi Rendőrkapitányság vezetőjét, hogy a fesztivál ideje alatt a rendőrség fokozottan ügyeljen a rendre, a biztonságra és az itt élők nyugalmára.
  • Szintén levélben megkértük a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatóját, Nagy Gábort, hogy sűrítsék a HÉV járatait annak érdekében, hogy elkerülhetők legyenek a zsúfolt szerelvények. Továbbá kérelmeztük a kocsik sűrűbb takarítását.
  • Szoros kapcsolatban állunk a fesztivál szervezőivel, így többek között a zajhatár túllépésének esetén jelzésünkre azonnal intézkednek. Munkatársaink folyamatosan figyelik a lakossági bejelentéseket ez ügyben. A Sziget Fesztivál területén történt esetekkel és a zajszinttel kapcsolatban a Sziget ügyeletes számát tudják hívni: +36 1 9200 666.
  • A legklímabarátabb önkormányzatként több fórumon is felhívtuk a fesztiválozók figyelmét a környezetvédelem és a tisztaság fontosságára, kérve, hogy óvják a Hajógyári-szigetet és környezetét.
  • Létrehoztunk egy Sziget-zöldszámot a fesztivál idejére, amelyre a lakosság bejelentéseit várjuk a fesztivál területén kívül történő, de a fesztiválhoz kapcsolódó ügyekről. Az ingyenesen hívható szám a következő: 06 80 630 181.
  • A fesztivál hangpróbáján dr. Kiss László polgármester személyesen vesz részt, hogy meggyőződjön az eszközök helyes működéséről, a szakemberek odafigyeléséről.
  • Az érintett területen lakók, dolgozók a fesztivál ideje alatt is akadály nélkül, biztonságosan tudják megközelíteni lakóhelyüket, munkahelyüket behajtási engedély igénylésével.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság