Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat

Kiemelt információk

  • Beadási határidő: 2023. november 3.

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a Kulturális és Innovációs Minisztériummal együttműködve, nyílt pályázat keretében meghirdeti a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a felsőoktatási hallgatók számára a 2023/2024. tanév második és a 2024/2025. tanév első félévére vonatkozóan (BURSA-2024A), illetve a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára. (BURSA-2024B)

A pályázat benyújtásának határideje:  2023. november 3.

A Bursa Hungarica „A” típusú ösztöndíj pályázati feltételei (2 tanulmányi félévre pályázható):

  • állandó lakóhely a harmadik kerületben;
  • hátrányos szociális helyzet;
  • felsőoktatási hallgatói jogviszony igazolható megléte (a pályázati kiírásban részletezett feltételeknek megfelelően).

A pályázat benyújtásának módja:

A pályázat beadásához a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése:

https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

A pályázati űrlapot minden évben újra fel kell tölteni! A személyes és pályázati adatok ellenőrzését és feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva az Önkormányzatnál kell benyújtaniuk a pályázóknak. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes. A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül.

A pályázatot papír alapon (nyomtatott formában) Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodáján kell benyújtani.
Cím: 1033 Budapest, Harrer Pál utca 2.

Nyitva tartás:
Hétfő: 14 – 18
Kedd: nincs
Szerda: 8 – 12
Csütörtök: 14 – 18
Péntek: 8 – 12

További információ a www.emet.gov.hu (Bursa Hungarica) honlapon, illetve az Önkormányzat Köznevelési és Kulturális Főosztályán: 437-8614 (Szathuryné Ruszthi Nóra) kérhető.

További részletekről, valamint a Bursa Hungarica „B” típusú ösztöndíj pályázati feltételeiről és a pályázatok kötelező mellékleteiről a letölthető teljes pályázati kiírásban lehet tájékozódni.