Segítünk! Ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás a harmadik kerületben

Hírek Aktuális
Közzétéve:

2023-ban is folytatjuk gyermekvédelmi programunkat. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal együttműködésben idén is többféle lehetőséget biztosítunk térítésmentesen az itt élőknek és az itt dolgozó szakembereknek, hogy a gyermekek biztonságát, védelmét érintő kérdésekben minél tájékozottabbak legyenek, és minél hatékonyabb, összehangoltabb munkát tudjanak végezni. 

Köszönjük, hogy Ön is támogatja a munkánkat, és együtt tudunk kiállni a gyerekek biztonságáért, valamint közösen lépünk fel a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

Önkormányzatunk már harmadik éve igyekszik a Hintalovon Alapítvánnyal együttműködve megerősíteni a harmadik kerületi gyermekvédelmi rendszert. Ingyenes gyermekjogi tanácsadásunkra és jogsegélyünkre továbbra is várjuk jelentkezésüket. Forduljanak bizalommal a szakemberekhez, kérdezzenek bátran, akár bölcsődei, óvodai, iskolai ügyekről van szó, akár válással, láthatással, bántalmazással kapcsolatos kérdésekről.

Az alábbi időpontokra tudnak jelentkezni:

  • február 15., 14.00–17.00 óra
  • március 22., 14.00–17.00 óra
  • április 19., 14.00–17.00 óra
  • május 17., 14.00–17.00 óra
  • június 14., 14.00–17.00 óra

Tudnivalók a tanácsadásról:

  • Mindig havonta egy alkalommal tartjuk, és mindig háromórás.
  • Jogász és pszichológus van jelen – muszáj ugyanakkor hangsúlyozni, hogy ők gyermekjogi, gyermekvédelmi kérdésekben állnak rendelkezésre ennek az együttműködésnek a keretében, más típusú problémával, panasszal ezeken az alkalmakon nem tudnak hozzájuk fordulni az érdeklődők.
  • A tanácsadásra mindenkit szeretettel várunk, szakembereket, laikusokat egyaránt. Várjuk mindenki jelentkezését, akinek kérdése, problémája van gyermekvédelmi, gyermekjogi kérdésekben.
  • Van mód arra, hogy többen kezdeményezzenek beszélgetést (ha többen ugyanazokat a kérdéseket, problémákat szeretnék felvetni), ezt, kérjük, minden esetben jelezzék előre az e-mailben. Ideális, ha ötnél többen nem jelentkeznek egyszerre, hogy valóban hasznos tudjon lenni a beszélgetés.

ITT tudnak regisztrálni.

A tanácsadáson a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jogásza és pszichológusa vesz részt, csatlakozni ezen a linken lehet:
meet.google.com/bze-txvc-tkd

Minden ügyre, esetre 40 perc jut. Tehát ez alatt az idő alatt a jogász és a pszichológus kizárólag az adott kérdésre és problémára koncentrál.

Tartsanak velünk, kérdezzenek bátran, forduljanak bizalommal az alapítvány munkatársaihoz.

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Együttműködésünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság