Szélesebb kör kaphat önkormányzati támogatásokat

Közzétéve:

A napirendek között számos  fontos döntés volt.  Önkormányzatunk jelentősen emelte a lakhatási  támogatás jövedelemhatárát, valamint emelkedett az óbudai betegápolási díj jövedelemhatára is. Így mindkét területen még többen kaphatnak ilyen támogatást.

Önkormányzatunk jelentősen emelte a gyógyszertámogatás jövedelemhatárát, ahogy emelkedett a rendszeres hátralékkezelési támogatás, valamint az egyösszegű hátralékkezelési támogatás jövedelemhatára Ezeket a támogatásokat is többen kaphatják meg.

Megemeltük a jövedelemhatárt a családvédelmi támogatás, a temetési támogatás, és a szociális tanulmányi ösztöndíj esetében, utóbbinál az összeget is megemeltük.

A Hungast Vital KFT és a Gyermekmenza KFT. idén is jelentős,mintegy 24 százalékos díjnövekedést jelentett be. Önkormányzatunk e díjnövekedés jelentős részét a kerületi gyermekek vonatkozásában átvállalja, de mintegy 10 százalékkal nő az intézményi étkezés díja. A díjmentességi szabályok változatlanok maradnak, így az óvodáinkban továbbra is  díjmentesen étkezik a gyermekek döntő része.

Önkormányzatunk döntött a II. féléves munkatervéről.

Önkormányzatunk pályázatot ír ki az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit KFT. ügyvezetőjének személyére.

Döntöttük a Jó Pásztor Anyaotthonnal történő együttműködésről, illetve a Balázs Lajos-díj adományozásáról.  E díjjal a kerület polgárai érdekében kifejtett civil tevékenységet végző személyek díjazhatók.

Döntöttünk a Fischer Ágoston díj adományozásáról. A díjat azok a személyek kaphatják, akik kerületünk szociális ellátásaiban, a hátrányos helyzetű lakosok életminőségének javításához kimagasló teljesítményükkel hozzájárultak. A díjazottak személyéről később adunk tájékoztatást.

Elbíráltunk óvodavezetői pályázatokat is. Az Ágoston Művészeti Óvoda vezetőjének Nagy Veronikát, az intézmény jelenlegi vezetőjét választottuk. Itt nem volt másik  pályázó.  Az Óbudai Mesevilág Óvoda vezetőjének a Bárczy István-díjas Gólyáné Kaszás Erzsébetet, az intézmény jelenlegi vezetőjét választottuk meg, itt sem volt másik pályázó. Az Óbudai Vackor Óvoda élére a három pályázó közül a Képviselő-testület Jagoschitzné Magócs Szilviát bízza meg, aki az intézmény jelenlegi vezetője.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Boldog új évet kívánunk! ‒ Dr. Kiss László polgármester újévi videóüzenete

Hírek
Közzétéve:

Kedvezményes szilva- és bioalmalekvár akciót indítunk

Hírek
Közzétéve:

Az óbudaiságot nem lehet eldózerolni