Budapest III. Kerület Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat

Karailiev Iván

elnök

Telefon: +36-20-9654-131

E-mail cím: karailiev.ivan51@gmail.com

Több generációs bolgárkertész családból származom. Közgazdasági végzettséggel rendelkezem. Budapest III. Kerület Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, az Országos Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese vagyok. A Magyarországi Bolgárok Egyesületének elnökhelyetteseként dolgozom. Igyekszem támogatni a magyar‒bolgár kapcsolatokat, ápolni a két nép kultúráját és identitását.

 

Radev Atanaszov Radi

elnökhelyettes

E-mail cím: radev@mikroweb.hu

Bulgáriában születtem,  1951. január 5-én. A gimnázium után két év katonaságot teljesítettem, és ezután felvettek a plovdivi kertészeti egyetemre. 1976 óta élek Magyarországon, az Óbuda MgTsz-ben dolgoztam 2000-ig. Ezután feleségemmel önálló kertészetet és díszfaiskolát alapítottunk . Az első nemzetiségi választásokon választottak meg a Budapest III. Kerület Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat képviselőjének. Célom népszerűsíteni a bolgár kultúrát és kertészeti hagyományokat különböző rendezvényeken Magyarországon. Tagja vagyok a Magyarországi Bolgárok Egyesületének.

 

Karailieva Ivánka

hitelesítő-képviselő

Budapesten születtem, mind a két szülőm bolgár. Középiskolai végzetségem van. Köszönöm a magyar államnak, hogy lehetőséget adott a nagyszüleimnek a munka és a megélhetés biztosítására . Az én generációmat arra nevelték, ahogyan mi is gyermekeinket, hogy tiszteljék és becsüljék Magyarországot. A Budapest III. Kerület Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat tagjaként dolgozom  1998 óta.