Burján Ferenc

alpolgármester, egyéni képviselő

  • Párt: MOMENTUM-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP
  • Választókerület: 11.
  • Telefon: +36 1 437-8509
  • E-mail cím: burjan.ferenc@obuda.hu
  • Fogadóóra: Minden hónap harmadik csütörtökén 17 és 18 óra között előzetes telefonos egyeztetés alapján: +36 1 437-8509
    Helyszín: Csillaghegyi Közösségi Ház, 1039 Budapest, Mátyás király út 13-15.

11.korzetA III. kerületi közéletben 2004 óta veszek részt, 2014-2019 között önkormányzati képviselőként.
2014-től Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Oktatási és Környezetvédelmi Bizottságának az elnöke és a Kulturális és Turisztikai Bizottságának a tagja voltam.

2019. októberében Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 11. számú önkormányzati választókörzetének egyéni képviselőjévé választottak.

2019-től Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának alpolgármesterének választottak (Közbiztonság, Klíma- és Környezetvédelmi feladatokkal).

Idegenforgalmi és vendéglátóipari üzemgazdász, valamint mester közgazdásztanári diplomával rendelkezem. Két gyermek édesapja vagyok. Lányom jelenleg mesterképzési kurzuson vesz részt, míg a fiam egyetemre jár. Én úgy gondolom, hogy mint minden ember a saját környezetében, én is a saját szintemen az éppen aktuális munkakörömben – most a III. kerület képviselő-testületében alpolgármesterként – próbálok pozitív változást elérni. Önkormányzati képviselőként is alázattal próbálok az előttünk álló feladatokra tekinteni, a problémákat megoldani, és azért dolgozom, hogy a kerület élhető, tiszta és rendezett városrész legyen, ahol a polgárok biztonságban érezhetik magukat. Mindezt nem egyedül, hanem az óbudai polgárokkal közösen együtt szeretném véghezvinni. A képviselő-testületben ebben a szellemben, az óbudai polgárok érdekében kívánok konstruktív módon, együttműködve dolgozni.

Azt remélem, hogy képviselőként hozzá tudok járulni ahhoz, hogy minden kerületi lakos egészséges környezetben tudjon élni. A hozzám fordulóknak megfelelő segítséget tudjak nyújtani, megpróbálva élhetőbbé, könnyebbé tenni az életüket. Klíma- és környezetvédelemmel foglalkozó alpolgármesterként mindent megteszek azért, hogy a jövő generációjának egészségtudatos legyen a fejlődése; a természet értékei, a környezetvédelem iránt fogékonyak legyenek, valamint a fenntarthatósági szempontokat is ismerjék. A tudatos környezetvédelem eredményeképpen gyermekeink minden, a szellemi fejlődésükhöz szükséges ismereteket megkapjanak ahhoz, hogy egészségesen tudjanak fejlődni.

Képviselőként nemcsak a kerület 11-es választási körzet (Római-part és Csillaghegy) nekem bizalmat szavazó polgárai érdekeit igyekszem hatékonyan képviselni, hanem az Óbuda-Békásmegyer teljes területén élőkét is.

Önkormányzati munkámat igyekszem úgy végezni, hogy a kerületbe költözőkben is mihamarabb kialakuljon az az érzés, ami bennünk, itt élőkben már régóta megvan, hogy jó óbudai polgárnak lenni, hogy otthon érezzük magunkat Óbudán. Úgy gondolom, egy képviselő ezzel tehet a legtöbbet a kerületében élő emberekért, hogy szeressenek itt Óbudán élni!