III. Kerületi Görög Önkormányzat

Dimopulos Lázárosz

elnök

E-mail cím: dimo51@t-online.hu

1951-ben születtem, 1964 óta lakom a harmadik kerületben, két lányom van. Fontosnak tartom a nyelvünk és kultúránk hagyományainak ápolását és megtartását, valamint a kapcsolattartást a kerületi és a nemzetiségi önkormányzatokkal.

 

 

 

 

Halász Katalin

elnökhelyettes

E-mail cím: hakati01@gmail.com

Szolnokon születettem 1962-ben, 1977 óta lakom a kerületben. Itt jártam gimnáziumba, és egy ideig itt is volt a munkahelyem. Jelenleg könyvtárosként dolgozom. Két felnőtt lányom van. 1998 és 2002 között képviselő, 2002-tól 2003-ig elnök, majd 2006-tól elnökhelyettes vagyok a III. Kerületi Görög Önkormányzatban. Továbbra is elsődleges feladatomnak tekintem a fiatalok bevonását közösségünk életébe, görög identitásuk erősítését, az anyanyelv elsajátíttatását. Hiszek benne, hogy utánpótlás nélkül nem lehet egyetlen nemzetiségnek sem jövője!

 

Abonyiné Kosztudisz Niki

képviselő

 

1964. február 2-án születtem, 53 éve élek a harmadik kerületben. A Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában érettségiztem, majd az Iparművészeti Főiskolán (MOME) diplomáztam. Nívódíjjal ismerték el munkámat 1990-ben, tudásomat elsősorban rajzfilmstúdióban kamatoztattam. Görög nyelvtudásomnak köszönhetően dolgoztam tolmácsként, fordítóként és idegenvezetőként. 12 évig a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon ülnök voltam. A közéletben 2002 óta veszek részt, és 21 éve vagyok a III. Kerületi Görög Önkormányzat képviselője. Feladataim közé tartozik a kerületben élő görög nemzetiségű lakosok számára kulturális és közösségi élet szervezése.