Óbuda-Békásmegyer Cigány Nemzetiségi Önkormányzat

Szabó Zsolt Iván

elnök

E-mail cím: szabo.zsolt.ivan@gmail.com

1978 óta lakom a harmadik kerületben. Édesanyám révén zenész cigány családból származom. Második ciklus óta vagyok az Óbuda-Békásmegyer Cigány Nemzetiség Önkormányzat elnöke. Célunk a következő generáció számára biztos, méltó jövőt teremteni. Hitvallásom szerint ehhez ápolnunk kell hagyományainkat és kultúránkat, amelyből a cigányság az erejét meríti. Ebben és a következő ciklusban két nagy programot szeretnénk megvalósítani, az egyik a roma holokauszt áldozatai előtt tisztelgő emlékhely kialakítása a volt Bécsi úti téglagyár területén, a másik egy kétnapos óbudai roma fesztivál megrendezése, ahol bemutatkozhat a vidéki és a városi roma kultúra és hagyomány.

 

Sztojka István

elnökhelyettes

Huszonöt éve élek a kerületben, és foglalkozom a helyi cigányság ügyeivel. Ismerem a roma hagyományokat és beszélem a cigány nyelv lovári dialektusát. Harmadik ciklus óta töltöm be az Óbuda-Békásmegyer Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettesi posztját. Felvállaltam, hogy  támogatom a harmadik kerületi cigány családok szociális és lakásproblémáinak megoldását. Tagja vagyok az Nemzetközi Roma Szövetségnek (IRU), amelyben alelnökként a sportügyekért felelek.

 

 

 

Farkas Alexandra

képviselő

E-mail cím: raffaello1988.03@gmail.com

Születésem óta a kerületben élek. Egy kisgyermek édesanyja vagyok. Fontosnak tartom, hogy képviseljem a romák érdekeit és jogait.

 

 

 

 

 

 

Kolompár Frank 

képviselő

E-mail cím: kolompar.frank@gmail.com

Tizenhárom éve élek a kerületben, családos vagyok, egy gyönyörű kisfiú édesapja. Fiatal korom ellenére származásom miatt is érdekel a cigányság kultúrája és hagyományai, így megválasztott képviselőként tenni akarok a roma ügyekért.

 

 

 

 

Ónodi György

képviselő

E-mail cím: onodigyorgy72@gmail.com

Harminc  éve élek a kerületben, ismerem belső Óbuda szinte minden roma származású családját. Mivel évtizedek óta az építőiparral foglalkozom, nagyon sok roma származású emberrel találkozom. Így sokan ismernek, és különböző problémáikkal bizalommal fordulnak hozzám, amelyek megoldását képviselőként még hatékonyabban tudom támogatni.