Tartson velünk, gondolkodjunk közösen! A gyerekek biztonságáról, védelméről szóló beszélgetésre hívjuk

Közzétéve:

Önkormányzatunk hosszú ideje együttműködik a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal a harmadik kerületi gyermekvédelmi rendszer megerősítése érdekében. Köszönjük, hogy ennyien támogatják a munkánkat, és közösen tudunk kiállni a gyerekek biztonsága mellett. Hisszük, hogy a bántalmazás minden formája megelőzhető.

Az alapítvány felhívását alább olvashatják. Szíves részvételüket ezúton is köszönjük!

 

Kedves Szülők!

Szeretnénk Önöket felkérni a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány által szervezett csoportos beszélgetésen (fókuszcsoportos kutatásban) való részvételre, amelynek a témája a gyerekekkel szembeni erőszak megelőzésének lehetőségei a helyi közösségekben.

A csoportos beszélgetés Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány közötti együttműködéshez kapcsolódik, a kutatás alapján olyan javaslatokat szeretnénk majd megfogalmazni, amelyek a gyakorlatban is segítenek helyi közösségeknek – így az Önök közösségének is – abban, hogy megelőzzék, felismerjék és kezelni tudják a gyerekek veszélyeztetésével kapcsolatos eseteket.

A résztvevők számára egy-egy a Hintalovon-ajándékcsomagot, illetve Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat ajándékcsomagját juttatjuk el.

Az együttműködésről EZEN a linken olvashatnak bővebben.

Fontosabb tudnivalók:

  • A beszélgetésre olyan nők és férfiak jelentkezését várjuk, akik 0–17 éves gyerek(ek)et nevelnek, és a harmadik kerületben laknak.

  • A beszélgetés során azt járjuk majd körül, hogy hogyan lehet Óbuda-Békásmegyer még biztonságosabb a gyerekek számára.

  • A fókuszcsoport kb. 1,5–2 órát vesz igénybe.

  • A beszélgetések online formában zajlanak (a belépéshez szükséges adatokat a jelentkezőknek elküldjük).

  • A beszélgetések időpontja: november. 15., kedd 16:00 óra.

  • A fókuszcsoport beszélgetésről felvételt készítünk, mely az eredmények feldolgozását és kiértékelését szolgálják, és annak elkészültével azonnal törlésre kerülnek.

Várjuk szíves jelentkezésüket kutatásunkra, amelyet EZEN a linken elérhető rövid jelentkezési lap kitöltésével tehetnek meg.

Részvételi szándékukat, kérjük, 2022. november 10-ig jelezzék.

Ha kérdésük, észrevételük lenne, forduljanak bizalommal az alapítvány munkatársaihoz az alábbi e-mail-címen:

nemecsek@hintalovon.hu

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság