Térítésmentes kézműves foglalkozásokra várjuk a gyerekeket ‒ Június 10. a kézművesség világnapja

Hírek
Közzétéve:

A kézművesség világnapján a hagyományos technikák és mesterségek ünnepe. Elfeledett és ma is élő szakmák népszerűsítése, illetve termékeik értékének elismerése mellett mutatjuk, hol kapcsolódhatunk be ingyenes kézműves programokba a harmadik kerületben.

A kézművesség a mesterek, a műkedvelőként űzők és valamennyiünk számára igazi értékteremtő emberi tevékenység. Hiszen tetszetős és egyedi termékei minket szolgálnak, és maga az alkotó is gazdagodik lélekben az anyag megmunkálása során.

Kultúra, kreativitás, közösség

Nemcsak kulturális és művészeti jelentősége van a kézművességnek, hanem gazdasági és társadalmi hatása is. Hiszen a kézművesek munkájukkal hozzájárulnak a gazdasági gyarapodáshoz, a helyi közösségek erősítéséhez és műveltségünk örökségének megőrzéséhez.

És természetesen nekünk, ezekkel a fortélyokkal műkedvelőként próbálkozóknak is sokat ad. Hiszen lehetőséget kapunk általa többek között a kreativitás kifejezésére, a találkozásra természetes anyagokkal, a munka és alkotás sikerélményének megélésére.

Kézműveskedj a vakáció idején Óbudán!

Hiszünk benne, hogy a kézművesség mindezek mellett közösséget is teremhet, az alkotó, egymás munkájára figyelő, az azt megbecsülő emberek közösségét. Így kerületünkben is nagy örömmel szervezünk folyamatosan térítésmentesen ilyen alkalmakat.

Önkormányzatunk családi programjain igyekszünk minden korosztály számára lehetőséget biztosítani különböző kézműves fogások kipróbálására, és emellett az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ is rendszeresen szervez térítésmentes, több alkalmas foglalkozás sorozatokat. Így hamarosan, a vakáció idején gyermekeket várnak hagyományos női kézműves készségek elsajátítására, érdemes jelentkezni, részt venni!

Köszönjük rehabilitációs központunk ellátottjainak!

Arra szintén igen büszkék vagyunk, hogy az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központunk ellátottjai fejlesztő foglalkoztatás keretében szövödéjében, kerámia- és barkácsműhelyében készítnek mutatós, egyedi termékeket. És ezek közül vásárainkon örömmel válogathatunk, és az ellátottak portékáikat rászoruló családok számára is eljuttatják adományként.

Ahogyan szintén a rehabilitációs központunk ellátottjainak a keze munkáját dicsérik azok a madárodúk és -etetők, amelyeket térítésmentesen biztosított Óbuda Békásmegyer Önkormányzat a harmadik kerületi lakosoknak. Ez a példamutató elkötelezettségük minket is ösztönözzön arra, hogy fedezzük fel a kézművesség világát vásároljunk helyi kézműves termékeket, kóstoljunk bele egy-egy hagyományos technika elsajátításába.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság