Több száz óbudai diák emlékezett a buszbaleset áldozataira

Hírek
Közzétéve:

 

A Verona mellett történt tragédia híre nem hagyta érintetlenül a III. kerületben tanuló diákokat, tanárokat, iskola igazgatókat és a városrész vezetését sem. A rögtönzött eseményen, a himnusz eléneklése után Csaholczi László református lelkipásztor szólt az egybegyűltekhez: 

Van úgy, hogy az élet közbeszól. Elviselhetetlen ami történt, ám a világban naponta történnek tragédiák, ki tudja, hányan halnak meg percenként értelmetlenül. De most a mi gyermekeink haltak meg, mi gyászolunk, s ennél többet aligha tudunk tenni. Mindannyian érezzük a tehetetlenség és a kiszolgáltatottság nyomasztó terhét. Az emberi lét törékeny és múlandó, nem vagyunk életünk urai egy pillanatig sem. Ki ment meg bennünket a haláltól? – tette fel a kérdést, majd a jézusi szavakkal válaszolt: én vagyok a feltámadás és az élet. Aki bennem hisz, még ha meghalt is élni fog. Végül Ady Endre, Az Úr érkezése című versének soraival búcsúzott.

Az beszéd elhangzását követően mások mellett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Bús Balázs polgármester és Tamás Ilona, a III. kerületi tankerület vezetője is mécsest gyújtott, majd az egybegyűltekkel közösen a szobornál elhelyezték az emlékezés virágait.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság