Tudnivalók a helyi adók befizetésének határidejéről és módjáról kerületünkben

Hírek
Közzétéve:

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton is tájékoztatjuk Önöket, hogy a helyi adók (építményadó, telekadó, magánszemély kommunális adója) második féléves összegének befizetési határideje szeptember 15.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy az elektronikus ügyintézési lehetőségek kibővítésének köszönhetően az egyes adószámláik állapotáról, valamint az esedékes fizetési kötelezettségeikről személyes ügyintézés nélkül, egyszerűen és kényelmesen az E-önkormányzat portál online felületén is tájékozódhatnak, valamint ugyanitt rendezhetik befizetéseiket is.

Az E-önkormányzat portál elérhető a https://ohp-20.asp.lgov.hu címen.

Mi szükséges az E-önkormányzat portál használatához?

Magánszemélyek és egyéni vállalkozók esetében az azonosításhoz mindössze Ügyfélkapu regisztrációra van szükség.

Gazdálkodó szervezetek egyenlegét az ügyvezető vagy az arra jogosult meghatalmazott Ügyfélkapujával tudják lekérdezni, melyhez a „Szerepkörváltás” funkciót kell használniuk. Amennyiben a rendszer szerint a felhasználónak nincs jogosultsága az adott cég képviseletére, vagy bármely más okból nem működik a szerepkörváltás, javasoljuk az alábbi linken található lépések végigvitelét: https://ohp-20.asp.lgov.hu/gyik_bekuldes_ceg_neveben

Hogyan kérhető le a portálon belül az egyenleg?

A bejelentkezés az „Ügyintézés bejelentkezéssel” gombbal, valamint a megfelelő azonosítás kiválasztásával történik. A bejelentkezés után legelőször az „Önkormányzat kereső” menüpont alatt szükséges megkeresni és beállítani Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatát, ezután használható az „Adóegyenleg lekérdezés” menüpont.

Mi a teendő, ha a lekért egyenleg helyett az „adategyeztetés szükséges” hibaüzenetet küldi a rendszer?

Amennyiben a rendszer adategyeztetésre való felhívást ír ki, a lekérdező személyes adatai és a nyilvántartásunkban szereplő adatok között eltérés van. Ezt a 06/1/436-7186-os telefonszámon tudják jelezni hivatalunk munkatársa felé, aki abban az esetben, ha mindent rendben talál, azonnal elvégzi az adatok frissítését.

Hogyan rendezhetik befizetéseiket a portálon keresztül?

Befizetésüket bankkártyával az „Adók, díjak, illetékek befizetése” menüpont alatt a „Befizetések lekérése” gombra kattintva rendezhetik. A megfelelő adónemek és összegek kiválasztása után innen a banki oldalra navigálja Önöket a rendszer.

Hogyan rendezhetik befizetéseiket utalással?

A szeptember 15-i határidővel fizetendő adónemek számlaszámai:

Építményadó: 12001008-00140568-00100009

Telekadó: 12001008-00107221-00100000

Magánszemély kommunális adója: 12001008-00131713-04800008

Amennyiben fizetési kötelezettségüket átutalással teljesítik magánszemélyek esetén az adóazonosító jelüket, jogi személyek esetén az adószámot szükséges megadni.

 

Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzati Adóhatósága

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság