Új gyalogátkelőhelyek a Királyok útján és a Nánási úton a biztonságosabb közlekedéséért

Közzétéve:

Elkészültek a harmadik kerületi Királyok útján, illetve a Nánási út és Monostori út kereszteződésében tervezett gyalogátkelőhelyek. A Római-part ezen közterületei a főváros tulajdonában és kezelésében vannak, így a gyalogátkelőhelyek létesítését is a budapesti közgyűlés rendelte meg.

A beruházás ‒ melynek lebonyolítója a Budapest Közút Zrt. ‒ igen forgalmas útszakaszokon tette biztonságosabbá és szabályozottabbá a közlekedést. A Nánási úton középszigetes gyalogátkelőhely létesült, kapcsolódó zebrával, mely érinti a szervízutat és egy mellékutcát is.

Szintén a közlekedők, elsősorban a gyalogosok és kerékpárosok biztonságát és biztonságérzetének növelését szolgálja, hogy a gyalogátkelőhelyek alapításával a közvilágítás fejlesztése is megtörtént.

A gyalogátkelőhelyek létesítésének az előzményeiről érdemes tudnunk, hogy az lakossági kezdeményezésre indult el. A Pünkösdfürdő park kialakítását érintő lakossági fórumon került felvetésre.

A fórumon megjelenő és a tervezésben résztvevő lakosok azt javasolták, hogy a park fejlesztésére szánt anyagi forrásból új gyalogátkelőhelyek telepítésére is fordítsanak pénzösszeget, a környéken közlekedők és a parkba látogatók biztonságosabb közlekedése érdekében. A lakossági fórumon szintén résztvevő dr. Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármestere és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes ott, a helyszínen ígéretet tett a terv kivitelezésére, amely most meg is valósult.

A gyalogátkelőhelyek telepítését még az év elején közlekedési jelzőlámpák kihelyezése is megelőzte a Pünkösdfürdő utcai csomópontnál. Reméljük, hamarosan folytatódik a Római-part és a Pünkösdfürdő park környékének közlekedését biztonságosabbá tevő tervezés és kivitelezés.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság