Várjuk javaslataikat az Óbuda Kultúrájáért Díj adományozására

Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete 2003-ban Óbuda Kultúrájáért Díjat alapított, melynek odaítélését és átadását rendeletben szabályozta:

„AZ ÓBUDA KULTÚRÁJÁÉRT DÍJ ADOMÁNYOZHATÓ OLYAN KIMAGASLÓ TELJESÍTMÉNYÉRT VAGY ÉLETMŰÉRT, AMELY HOZZÁJÁRUL ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER KULTURÁLIS ÉLETÉNEK FEJLŐDÉSÉHEZ.”

Az elismerés adományozásáról a polgármester javaslata alapján a Képviselő-testület december 20-áig dönt, melyet a nyilvánosan meghirdetett, és beérkezett javaslatok alapján – a Civil, Ifjúsági, Kulturális, Oktatási, Nemzetiségi és Turisztikai Bizottság véleményének figyelembe vételével – hoz meg. Az elismerés csak természetes személy részére adományozható évente egy alkalommal.

Az Óbuda Kultúrájáért Díjjal:

▪ Seres János szobrászművész: „OSZLOPOK” című kisplasztikája,

▪ díszoklevél és

▪ bruttó 300.000,- Ft összegű pénzjutalom jár.

A díj a Magyar Kultúra Napján (január 22.) kerül átadásra.

A díj odaítélése végett a javaslatokat írásban, rövid indoklással együtt várjuk a „Javaslat elismerés adományozására” és a „Nyilatkozat” lapok kitöltésével. Javaslatot tehet III. kerületi állandó lakhellyel rendelkező nagykorú személy, III. kerületi székhellyel rendelkező civil szervezet, Óbuda-Békásmegyer Díszpolgára, illetve a Képviselő-testület tagja.

A javaslatokat zárt borítékban a polgármesternek címezve, Budapest Főváros III. kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Polgármesteri Hivatala, Köznevelési és Kulturális Főosztályának címére postai (1033 Budapest, Fő tér 4.) vagy elektronikus úton (csepanyi.andrea@obuda.hu) „Javaslat Óbuda Kultúrájáért Díj adományozására” megjelöléssel 2022. november 15-ig kérjük eljuttatni.

Bővebb információ Csépányi Andrea kulturális és turisztikai referensnél kérhető (tel: 437-8553, e-mail: csepanyi.andrea@obuda.hu).

Óbuda kultúrájáért díj kisplasztika

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Faápolási munkálatokra kerül sor kerületünkben

Hírek
Közzétéve:

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az Óbudai Anziksz legfrissebb számának lapbemutatójára!

Hírek
Közzétéve:

Hazatért a Madonna Óbudára