Véget vetnénk az új lakóparkok okozta parkolási káosznak

Közzétéve:

Az OTÉK módosítására azért van szükség, mert 2021. áprilisa óta az állami építési jogszabályok nem engedik az önkormányzatok számára, hogy az újonnan épülő lakóparkok, ingatlanok esetében egynél több parkolóhely létesítését írhassák elő.

Óbuda-Békásmegyerben az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a lakóparkokat létesítő beruházások száma. A kerületünkben létesülő új lakóépületek súlyos parkolási káoszt okoznak, ezért a lakosság jogos igényének eleget téve szeretnénk megoldani ezt a helyzetet.

Tapasztalatunk alapján az új ingatlanok átlagos autó terhelése meghaladja a lakásonkénti egy autót, ezért önkormányzatunk, élve felterjesztési jogával, kezdeményezi, hogy a jelenlegi egy helyett legfeljebb négy autó kötelező elhelyezését írhassa elő szabályzataiban.

Az ülésen többek között a szavaztak az adósságszolgálatról és az átmenetileg szabad pénzeszközök elhelyezéséről is.  A jelenlegi inflációs helyzet súlyosbodására való tekintettel az önkormányzatnak meg kell óvnia tartalékait és pénzeszközeinek értékét, ezért a pénzügyi eszközöket banki letétbe helyezzük.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság