Vigyázni fogunk a rendre és a tisztaságra a kerületben a júniusi lomtalanítás idején is

Közzétéve:

A harmadik kerületben június 19. és június 30. között kerül sor a 2022. évi hagyományos éves lomtalanítási programra. Minden fontos információt összegyűjtöttünk, köztük a kihelyezés módjára és idejére vonatkozó előírásokat korábbi cikkünkben, kérjük, olvassák el.

Önkormányzatunk a BKM Nonprofit Zrt. FKF Hulladékgazdálkodási Divíziójának munkatársaival együttműködve teszi közzé az aktuális lomtalanítási körzethatárokat és a dátumokat. Az erre a célra készített Google-térkép nagyítható, hogy minden egyes cím jól beazonosítható legyen a rá vonatkozó lomkihelyezési időponttal együtt. A térképet ITT érik el.

A hulladékgazdálkodási divízió munkatársai a törvényi szabályozásnak megfelelően évente egyszer szállítják el az ingatlanoktól, külön díjazás nélkül a budapesti háztartásokban keletkező nagydarabos lomhulladékot.

A lomtalanítás idején is óvjuk közterületeink rendjét, tisztaságát. És gondoskodunk róla, hogy a lomtalanítás a leírtak szerint, zavartalanul történjen.

Mutatjuk, a munkatársak mikor, hányan vigyáznak a rendre és a biztonságra a kerületben:

NAPPAL: 1 pár őrszem, (azaz Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet és a rendőrség közös járőrszolgálata), 1 pár rendőr, 2 pár közterület-felügyelő és 1 pár Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságtól

ESTE, késő délutántól, késő estig: 1 vagy 2 pár polgárőr, 1 pár Őrszem, 1 pár közterület-felügyelő, 1 pár rendőr és 1 pár Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságtól.

Határozottan kérjük, hogy veszélyes hulladékot ne helyezzenek ki az utcára! Ezek gyűjtését augusztustól minden hónapban egyszer külön megjelölt időpontban fogjuk elvégezni.

Mint a legklímabarátabb önkormányzat, szeretnénk hangsúlyt fektetni a környezetünk megóvására. A veszélyes hulladékok kirakása kockázatot jelent egészségünkre és környezetünkre!

Köszönjük, hogy együttműködnek velünk, és segítenek kerületünk rendjét és tisztaságát megóvni.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Aktuális
Közzétéve:

„Nullás igazolást” időben!

Aktuális
Közzétéve:

Január végéig igényelhető a behajtási hozzájárulás Óbuda-Békásmegyer védett övezeteibe

Közzétéve:

Méltósággal kísérni – Alzheimer Café Óbudán októberben