Visszaadjuk a sztrájkban résztvevő óvodai dolgozók bérét

Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Képviselő-testülete október 27-i ülésén döntött az egyes helyi adókról szóló rendelet módosításáról. A helyi adók változása továbbra is megtartja a magánszemélyek részére biztosított széleskörű kedvezményeket, ugyanakkor növeli az üzletközpontok és a befektetési célú ingatlanok adóterheit.

Módosításra került a motoros vízi járműveket terhelő települési adó is, amely módosítás célja, hogy az önkormányzati hatáskörbe tartozó szociális ellátások finanszírozásához a luxus jellegű vagyontárgyak adómértékének emelése is hozzájáruljon. Emellett a motoros vízi sporteszközök, mint például a jetski, jetbike a felső adósávba kerülnek besorolásra, így ezek a legmagasabb adótétellel fognak adózni. A Magyar Nemzeti Bank az év eleji 2,4 százalékról több lépcsőben 13 százalékra emelte az irányadó alapkamatot, amellyel az Önkormányzat 2012., 2014., és 2016. években felvett hitelek és kibocsátott kötvények utáni éves kamattörlesztése, a 2022. évre eredetileg tervezett 141 millió forintról 2023-ra 269 százalékkal 380 millió forintra emelkedik.

Kerületünkbe számos új polgár költözik, döntöttünk arról, hogy minden beköltözőt alapvető tájékoztatással látunk el a harmadik kerületben lévő alapvető közcélú információkról.

Ismét döntést hoztunk arról, hogy a kerületi önkormányzat fenntartásában működő óvodákban dolgozó közalkalmazottak pedagógussztrájk miatt kieső bérének megtérítéséről. Sajnos, a kerülettől elvett iskolák tekintetében ilyen döntésre nincs módunk.

Folytatjuk programunkat, amely a kerületi diákok ECDL vizsgadíját megtéríti és továbbra is támogatjuk az önkormányzatunk fenntartásában működő óvódák pedagógusai számára akkreditált tanfolyam keretében ingyenes informatikai képzésben vehessenek részt.

Önkormányzatunk 15 ezer forint karácsonyi segélyt ad a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak számára, de idén is folytatjuk a fenyőfaosztásunkat, valamint az iskolákat is ellátjuk fenyőfákkal.

Döntöttünk a kerületi óvodák energetikai korszerűsítéséről is.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Csatlakozz te is Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzatához!

Hírek
Közzétéve:

Köszönjük a harmadik kerületi polgárőrök egész éves munkáját!

Hírek
Közzétéve:

Óbudán várja a gyerekeket a Mikulás!