Első Óbudai Gasztrohetek – kerületi összefogással

Hírek
Közzétéve:

programfuzet_obudai_gasztrohetek-01Az Óbudai Gasztrohetek kitalálója és megvalósítója, az Óbudai Turisztikai Egyesület nem titkolt szándéka, hogy Óbuda méltán híres, nagy hagyományokkal rendelkező, folyton megújuló vendéglátását minél szélesebb körben népszerűsítse, segítve ezzel az ínyencségekre nyitott vendégek és a széleskörű igényeket kiszolgáló vendéglátók egymásra találását. Óbuda egyik legfőbb vonzereje történelmi, kulturális és sportturisztikai attrakciói mellett gasztonómiai sokfélesége. Krúdy törzshelyétől, a Duna parti teraszokon át az újhullámos kávézókig számtalan kisvendéglő, kerthelyiség, exkluzív étterem működik itt. Ezeket gyűjtötte most csokorba a Gasztrohetek, és tette vonzóvá kulturális és gasztronómai ajánlatokkal.

A rendezvényhez csatlakozó vendéglátóhelyek az idei tematikához illeszkedő, szőlőre és borra komponált kínálattal készültek. Az Esernyősben, az Új Siposban, a Pastramiban és az Aquincum Hotelben például szüreti menükkel kápráztatták el a betérőket, a Gázlámpa Kioszk must és fröccsteraszként funkcionált, a Harapó Mókusban és a Stelázsiban különleges borkóstolóra invitálták a borkedvelőket. De voltak olyan helyek is, többek között a Fellini Kultúrbisztró, a Kobuci Kert, a Mókus Étterem vagy a Rozmaring Kertvendéglő, ahol a rendezvény ideje alatt a Gasztohetek programfüzet felmutatása esetén kedvezményt biztosítottak, vagy ajándék pohár, illetve üveg borral kedveskedtek. A Krúdy-negyedben és az Aquincumi Múzeumban a szürethez és a bor kultúrához kapcsolódó programokat szerveztek. A Gasztrohetek záróeseménye, az Óbudai Bornapok, szeptember 23-25 között Magyarország tájegységeinek legjobb boraival és szabadtéri koncertekkel tette teljessé a szüreti ünnepeket.

„Fontos mérföldkő volt az idei Óbudai Gasztrohetek. Sokan csatlakoztak az összefogáshoz, ami azt jelenti számunkra, hogy van igény az ilyen jellegű komplex turisztikai kezdeményezésekre.”” – nyilatkozta Békefi Anna, az Óbudai Turisztikai Egyesület elnöke, aki azt is elárulta, hogy jövőre természetesen ismét szeretnék megvalósítani a rendezvényt. „Már jövő év elejére készülünk, amikor egy másik tematika köré szerveződve foghatnak össze ismét a kerületi vendéglátóhelyek és kulturális intézmények, hogy örömet, élményt szerezzenek és messzire vigyék Óbuda jó hírét.” – tette hozzá.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság