Ételt az Életért – meleg ebéd a nélkülözőknek

Hírek
Közzétéve:
ételosztás
2012. decemberi ételosztás

Különleges karácsonyi élelmiszercsomagokkal, friss meleg ebéddel, játékokkal és ruhaosztással segítik a nélkülözőket a Krisna-hívők. Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere idén is beáll az ételosztó pult mögé, ezzel népszerűsítve és segítve az önkéntesek munkáját. A tavalyi ételosztáson 600 adag ételt osztottak ki , idén az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ 800 főt értesített és hívott meg.

A Krisna-hívők karácsonyi, országos akciói során mintegy 32 tonna élelmiszer és 6000 adag meleg ebéd talál gazdára országosan (33.000 egész hónapban), de lesz ruha- és játékosztás is a rászoruló családoknak. Nemcsak otthontalanok, hanem családosok, kisgyermekesek és nyugdíjasok is kérik ilyenkor a hívők segítségét, december hónapban az élelmiszer-csomagküldő szolgáltatás iránti igények is megtízszereződnek.

Nagyon sok családnak a téli közüzemi számlák fizetése, a tüzelő megvásárlása jelent nehézséget, máshol a téli óvodai- és iskolaszünet lehetetleníti el a családok boldogulását, hiszen a gyermekek az ünnepek közötti időszakban nem tudnak részt venni közétkeztetésben és ellátásukat, napi háromszori étkezésüket a szülőknek kell keservesen kigazdálkodniuk. A sorban állók között persze rengeteg a kisnyugdíjas valamint a tartós munkanélküli, illetve nem ritka a 4 vagy több gyermeket nevelő nagycsalád, egyedülálló anyuka sem. Karácsonyfáról, ajándékokról a legtöbben nem is álmodnak – tudható meg a segítséget kérő levelekből.

 Az országos élelmezési akció telefonos adományvonalon keresztül is támogatható.

Az Ételt az Életért munkatársai szívesen fogadják a lakosság segítségét is az élelmezési akciókhoz. A 13600-as Adhat Vonalon keresztül, a 33-as kódot tárcsázva hívásonként bruttó 250 Ft-tal, vagyis épp egy tál étel árával járulhatnak hozzá az akció sikerességéhez és bővítéséhez a jótevők.

Az adományozási akcióban részt vesz az Összefogás Óbudáért Egyesület is. Önkénteseik négy mázsa szaloncukrot és játékokat osztanak szét rászoruló családok részére.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

A kerületi hulladékelszállítás az ünnepek alatt is folyamatos

Hírek
Közzétéve:

Színes programokkal várja az érdeklődőket az Esernyős novemberben is

Hírek
Közzétéve:

Ma gyújtjuk meg az első adventi gyertyát