Fizetőparkolás: szeptember 30-án véget ér a tesztidőszak

Hírek
Közzétéve:

Október 1-től éles üzemben működik a belső-óbudai területeken a fizetőparkolási rendszer. A két zónában összesen 12 ezer parkolóhely található, ezek igénybevételéhez 170 darab automatánál lehet jegyet váltani, vagy Óbuda Kártyával különféle kedvezményeket igénybe venni. Az augusztus-szeptember hónapban tartó, úgynevezett tesztidőszakban is kellett már parkolójegyet váltani, vagy Óbuda Kártyával kedvezményes parkolást indítani a parkolási övezetben várakozó autók vezetőinek, azonban az elmúlt két hónapban büntetést nem, csak tájékoztatót helyeztek a szélvédőre a parkolási ellenőrök.Parkoló automata

Kedvezmények

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata páratlanul széles kedvezményeket kínál a kerületben lakók, illetve az itt dolgozók, gazdasági társaságok részére. A fizetős zónákban lakásonként két autóra lehet éves parkolási kedvezményt igénybe venni akár albérlőként is, az övezeten kívül lakó, de kerületi állandó lakcímmel rendelkezők pedig naponta 90 percet várakozhatnak a fizetős területeken, akár több részletben is, amennyiben rendelkeznek Óbuda Kártyával és igénylik a kedvezményt. Gazdálkodói kedvezményt vehetnek igénybe a fizetős övezetbe bejegyzett vállalkozások, illetve azok is, akik más kerületben laknak ugyan, de a díjköteles zónában dolgoznak. Naponta kétszer 60 perc gyermekszállítási kedvezményt igényelhetnek azok, akiknek gyermeke a fizetőövezetben található iskolába vagy óvodába jár. A kedvezmények részletiről ezen az oldalon tájékozódhatnak. A 2015-ben kiadott kedvezmények 2016. március 31-ig érvényesek. 2016. évre előreláthatólag ez év novemberétől lehet kedvezményeket regisztrálni, melyek 2016. január 1-től 2017. január 31-ig lesznek érvényesek, hasonlóan az éves autópálya-matricák érvényességéhez.

Az Óbuda Kártyákat az összes igénylő részére postázta az Óbuda Parkolási Kft., ha valaki mégsem kapta meg az igényelt kártyáját, az keresse az ügyfélszolgálatot. Az állandó lakossági kedvezményt igénybe vevők nem kapnak Óbuda Kártyát amennyiben csak a lakóhelyük zónájában kívánnak kedvezményt igénybe venni, mivel rendszám alapján rögzítik a kedvezményeket. Ezért nincs „matrica” vagy szélvédő mögé helyezhető kártya sem, a parkolási ellenőrök rendszám alapján, elektronikusan ellenőrzik a parkolási jogosultságot.

Az Óbudai Parkolási Kft. ügyfélszolgálatának elérhetőségei:

cím: 1033 Budapest, Mozaik utca 7., földszint

telefon: +36 21 208 8002 (helyi tarifával hívható)

e-mail cím: ugyfelszolgalat@obudaiparkolas.hu

web: www.obudaiparkolas.hu

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság