Kár, hogy poén lett egy amúgy támogatható kezdeményezésből

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a budapesti kerületek között egyedüliként 2006 óta kikéri a helyiek véleményét az utcák elnevezésével kapcsolatban és több mint két éve a kerültben élők környezetét életvitelét befolyásoló döntések előkészítésébe is bevonja lakosságát. Sajnáljuk, hogy az abszurditásairól, vicceiről híres párt gerillaakciója az itt élők megkérdezése nélkül történt, semmibe véve a közterület elnevezéssel kapcsolatos előírásokat és a már jól bevált óbudai közösségi tervezést.

2016.07. 31-én a Kétfarkú Kutya Párt egy újabb közterületi kitárulkozásának, közérdekűnek vélt mulatságának lehettünk tanúi, amely előkészítésébe – szokásukhoz híven – senkit, még az önkormányzatot sem vonták be, amely a kerület közterület elnevezésihez hivatalos javaslattétellel élhet. (A magunk részéről csupán a művész szomorú halála okán zárjuk ki annak a pofonsorozatnak a lehetőségét, amit Carlo Pedersoli osztana ki, ha megtudná, hogy a nevével pártérdekből szórakoznak Budapesten.)

Egy picit azért sajnáljuk, hogy a tervezett hakni kapcsán a rossz hír hozójának köpenyét kell magunkra öltenünk, de kötelességünk jelezni, hogy ez nem így működik. Közterületet ugyanis, elhunyt személyről csak annak halála után öt évvel lehet jogszerűen elnevezni. Említett színész nem díszpolgára városunknak, így ez a főszabály vonatkozik rá.

Bud Spencer park

Mindennek ellenére köszönjük, hogy felhívták a figyelmünket arra, hogy van a kerületben egy közterület, amely még nincs elnevezve, de van egy jó hírünk is! Ezt a pártakciót javaslattételnek fogjuk fel és csak úgy, mint más hasonló lakossági kezdeményezés, utcanév elnevezés kapcsán (lásd: Esti Kornél utca) Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata most is nyitott a kezdeményezésre. Amennyiben az ott élők, akik véleménye a leginkább számít a terület elnevezésével kapcsolatban, szintén támogatják az ötletet, az önkormányzat felterjeszti a Fővárosi Közgyűlésbe, ahol döntés születhet a névadásról. Várjuk tehát a lakossági véleményeket a kozelazemberekhez@obuda.hu e-mail címre, ahová a park jövőjével kapcsolatos különböző elgondolásokat fogalmazhatják meg az érintettek.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Kerületünk második civil portfóliója is elkészült

Hírek
Közzétéve:

Madárbarát település lettünk

Hírek
Közzétéve:

„S hazánk még csak névben szabad” – Március 15. az 1848-as magyar forradalom ünnepe