Kismamáknak és egyedülálló szülőknek nyújtanak segítséget

Hírek
Közzétéve:

A két új Központ munkatársai támogató csoportjaikba várják a családalapításra készülőket, illetve azokat a szülőket, akik valamilyen oknál fogva egyedül nevelik gyermeküket.

Család leszünk címmel támogató és információs csoport indul november 8-án kétheti rendszerességgel, melyet a családalapításra készülőknek, gyermeket váró szülőknek szerveznek az intézmény munkatársai. Ennek célja, hogy a csoporttagok megismerkedjenek a várandósság és a szülés lélektanával, valamint avval, hogyan válik egy egymás szerető emberpárból és kisbabájukból elégedett, hosszú távon is működő család.

A pszichológus vagy családterapeuta, valamint a szülés körüli segítők által szakmailag támogatott csoport nyitottan működik, amelyhez bárki szabadon csatlakozhat.

Jelentkezés és további információk: részletes tájékoztató ide kattintva letölthető (pdf)
Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ: 250-1964; vagy Bene Zsófia 0670/368-2795.

Egyedül nevelek címmel november 15-től, kéthetenként támogató csoport indul azok számára, akik valamilyen oknál fogva – akár ideiglenesen is – egyedül maradtak a gyermeknevelés és a családfenntartás nehéz feladatában. Aki a szakemberekhez fordul, a csoporton belül védett, megnyugtató közegbe kerül, ahol bármit is érez, elfogadásra lel. Olyanokkal oszthatja meg problémáit, akik pontosan értik, hiszen maguk is hasonló cipőben járnak. A csoport az első alkalom után zárttá válik, így alkalomról alkalomra ismerős arcok veszik körül a résztvevőket, ezzel is erősítve a bizalmat és a hatékony munkát.

Jelentkezés és további információk: részletes tájékoztató ide kattintva letölthető (pdf)
Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ: 250-1964; vagy Hegedűs Réka: 0630/459-3131.

Néhány gondolat az előző csoport-sorozat résztvevőjétől:

Mit kaptam?
Úgy érzem, sokkal többet kaptam, mint reméltem. … Vártam az új alkalmakat és reménykedtem, hogy újabb és újabb problematikus területekkel, élményekkel lesz alkalom foglalkozni, más szemszögből nézni rájuk – vagy eljutni egy másik állásponthoz. Úgy érzem, a munka éppen csak elkezdődött. Remélem, hogy itt is, de mindenképpen minden adandó alkalommal folytatni fogom. … Főleg elvált szülőknek, de minden gyerekét egyedül nevelő szülőnek ajánlom, aki szeretne kimozdulni a válással, tartós egyedülléttel és az egyszülősséggel járó érzelmi kátyúból.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság