Könyvmegállók téli üzemmódban

Hírek
Közzétéve:

Óbuda Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával a kerület forgalmas közterületein 2012-ben létesített, mindig nyitva álló „Könyvmegállókat”, 2013-ban újabb két szabadtéri könyvszekrény felállítása követte. Az egyik közülük a Máltai játszótéren gyerekek számára biztosít lehetőséget könyvcserére gyermek és ifjúsági irodalmat kínálva. A szabadtéri könyvszekrények a „Hozzál egy könyvet, Vigyél egy könyvet” elvén működnek.

A Könyvmegállók a könyvekkel, az olvasással és az olvasást szerető emberekkel való találkozás színterévé váltak az elmúlt időben.

A két év tapasztalatai azt mutatják, hogy a tél beköszöntével többször állnak üresen a szabadtéri könyvszekrények, a rossz idő nem kedvez a könyvek cseréjének, a válogatásnak, kevésbé hoznak könyveket. Az Óbudai Platán Könyvtár lehetőségei szerint folyamatosan pótolja a könyveket, ezek azonban gyorsan eltűnnek és csere könyveket többnyire nem tesznek be helyettük.

Az Óbudai Könyvmegállók szabadon hozzáférhetők mindenkinek, az ott elhelyezett könyveket bárki elviheti, ha cserébe hoz helyette másikat. A szekrényeken kiírtuk a használat szabályait, de ezt mindenki önszántából tartja, vagy nem tartja be. Tisztában vagyunk vele, hogy sokan csak visznek, és nem hoznak, de ez ebben az esetben sem szankcionálható. A Könyvmegállók szándékos rongálása természetesen már intézkedést kívánna, de szerencsére ez még nem fordult elő. Bízunk benne, hogy egyre többen értik meg a Könyvmegállók használatának módját, és továbbra is sokan ajánlanak fel könyveket az Óbudai Platán Könyvtárnak, a Könyvmegállók működtetőjének.

Köszönjük a sok önkéntes támogatónak a könyvadományokat, és továbbra is várjuk jelzéseiket, ha problémát észlelnek.

www.facebook.com/obudai.konyvmegallok

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság