Megújult udvarok az Óbudai Egyesített Bölcsődéknél

Hírek
Közzétéve:

Idén, szeptember és október hónapban összesen négy bölcsődében kezdték meg a munkálatokat. Az Arató és a Szérűskert bölcsőde mellett, Békásmegyeren a Medgyessy és a Víziorgona 8 bölcsőde játszókertje kerül vagy került felújításra.DSC_2383

A munkálatokat felmérések és egyeztetések előzték meg, melynek célja az volt, hogy a 0-3 éves bölcsődés gyermekek számára a felújítással; megfelelő, ingergazdag játszóterületet alakítsanak ki, ahol a mindennapos levegőztetés és szabad játéktevékenység biztosítható. A szakmai egyeztetések után bontási munkálatokkal kezdtek a szakemberek minden bölcsődében. A szabványoknak nem megfelelő, elavult vagy elöregedett telepített eszközöket kiemelték, a használaton kívüli pancsolókat elbontották. A területet feltöltéssel és talajkiegyenlítéssel előkészítették a további munkálatokra. Az elavult, aszfaltozott járdarészeket korszerű térkő burkolattal látták el, ami igényes, dekoratív és biztonságos felületet jelent.

DSC_2847

A régi medencés pancsolók helyett az előírásoknak megfelelő párakapukat telepítettek mind a négy bölcsőde játszókertjébe. Szükség szerint, az udvari játékok köré és alá gumitégla burkolatot helyeztek. Végső simításként, füvesítéssel zárták le a felújítási munkálatokat.

DSC_2376

A kivitelező szakemberek a szakmai vezetőkkel folyamatosan egyeztettek a munkafolyamatokról. A tervezetben meghatározott munkálatok mellett az adott bölcsődékben a helyi sajátosságokból adódó teendőket, felújítási munkákat is elvégezték.

DSC_2862DSC_2388

A Medgyessy bölcsődében új udvari kaput telepítettek, mely biztosítja az udvar jó megközelíthetőségét. A Szérűskert bölcsődében a bölcsődei csoportok mellett működő játszócsoporthoz tartozó udvarrészt is felújították és korszerű kerítéssel látták el. A Víziorgona 8 bölcsődében a többi DSC_2827általános teendő mellett kiemelték a régi, korszerűtlen fa játékeszközöket és elvégezték a szükséges udvari festési munkálatokat. Az Arató Emil téri bölcsődében is kialakításra került párakapu, valamint megújultak, korszerű, gumitéglás burkolatot kaptak a homokozók körüli területek.

A munkálatok a tervezett ütemben haladtak, már csak néhány apróbb javítás, kiegészítő munkálat van hátra a Víziorgona 8, és az Arató bölcsődében. Az elkészült játszókerteket mindenhol nagy örömmel vették birtokba a bölcsődés kisgyermekek, akik így modern, minden szakmai előírásnak megfelelő, életkori sajátosságaikat maximálisan figyelembe vevő udvarokon játszhatnak.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság