Zöldség ültetés Békásmegyer kertjében

Hírek
Közzétéve:

A III. kerületben is van már olyan városi kert, amely a lakótelepi kertészkedni szerető embereknek szolgáltat jó alkalmat a növények, virágok termesztésére, s nem titkolt szándékkal a közösségépítésre is.

vkert2

Július 27-én, a néhány hét alatt gondosan előkészített ágyásokba végre elhelyezték azokat az előnevelt palántákat, amelyeket ezentúl szorgosan locsol, gondoz az a 27 szerencsés család, akik idejében jelentkeztek a feladatra. A hét négyzetméteres ágyásokba paprikát, paradicsomot, uborkát, retket, répát ültettek. Kialakítottak egy külön fűszerkertet is. De nemcsak az ágyásokat ültették be, hanem az egész területet: a kerítés mentén 30 féle örökzöld cserje, bokor kapott helyet. A bokrok között ősszel füvesítenek.

Rosta Gábor, a Városi Kertek Egyesület vezetője szerint – aki Kispesten már két ilyen kert kialakításában vett részt – a Juhász Gyula utca és a Királyok útja találkozásánál épített terület a legjobban tervezett és kivitelezett a sorban, s a legjobb adottságokkal rendelkezik: a házak nem túlzottan szorítják be, így a napsütéses órák száma is elég magas. Továbbá a vízellátást is megoldották: nem a hálózatról locsolnak, hanem saját kutat fúrtak. A karos kút nemcsak hasznos, de szép színfoltja is a kertnek. Az ágyások közötti részt fehér murvával szórták fel, amely kifejezetten rendezett megjelenésűvé teszi a kertet.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság