'56 az eltökéltségéről és hazaszeretetről szólt

Hírek
Közzétéve:

A rendezvényen kerületi képviselők és civil szervezetek előtt mondott beszédében Bús Balázs úgy fogalmazott, ’56 magyar történelme nem a hideg ésszerűség és pragmatikus megfontolások nyomában járó döntésekről szólt. Sokkal inkább az ideáihoz ragaszkodó emberek eltökéltségéről, hazaszeretetről és az életösztönön is túlmutató áldozatvállalásról. Ma is áldozatvállalásra van szükség, nem a hatalomhoz való görcsös és feltétel nélküli ragaszkodás testet és lelket pusztító ereje. Mint fogalmazott, a mindennapokat egyre jobban meghatározza az az értékvesztés, amely egyre távolabb, s fokról-fokra a balkáni hatalomgyakorlás mocsarába sodor minket Európától.

Fontosnak tartotta, hogy minden olyan személy, — függetlenül attól, hogy milyen politikai szerveződés része – aki tevékenyen szerepet vállalt a pártállam működtetésében az egy demokratikus Magyarországon ne vehessen részt a közélet alakításában annak érdekében, hogy a kommunizmus bűnei a náci ideológiához méltó módon elszámoltatásra kerülhessenek.
A forradalmat követő megtorlásokra utalva azt monda, ha már a hazugság ideológiája mentén elvettek 40 évet a szüleink életéből és legalább 20-at a mienkből, nem engedhetjük, hogy még gyermekeink jövőjét is tönkre tegyék.
A megemlékezést ünnepi szentmise zárta.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság