A legtöbb műfüves pálya a kerületben van

Hírek
Közzétéve:

A jövő héten lesz 55 éve, hogy én a többiekkel a csúcsra értem. Akkoriban nem volt ilyen lehetőség, mégis sokat tettünk a magyar labdarúgásért – mondta köszöntőjében Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egykori legendás hátvédje. Köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak, és azoknak, akik szakmai tudásukat adják az új, műfüves pályákon tréningező fiatalok felkészüléséhez.

A magyar futball csak akkor éleszthető újra, ha növelni tudjuk a labdarúgás presztízsét. Olyan helyeket hoztunk létre, ahová belépni szinte rangot jelent. Bús Balázs polgármester szólt arról is, hogy a kisebb pályák összesen 3000 gyermek számára teszik biztonságosabbá és korszerűbbé az általános iskola testnevelésóráinak körülményeit, míg a nemzetközi szabványoknak is megfelelő TUE nagypályája 360 fiatalnak nyújt lehetőséget a labdarúgó karrierje építéséhez. Emlékeztetett, nyitva áll tehát mindenki előtt a lehetőség, hogy sportcipőt húzzon, hiszen az iskolás korosztály megnyerése mellett a piaci igényeket is kielégítik a pályák. A kivilágítható pályákat az iskola nyitvatartási idején túl az önkormányzat Óbudai Sport és Nonprofit Szabadidő Kft-jén keresztül lehet bérbe venni.

Mészöly Kálmán, az OLLÉ Programiroda sportszakmai igazgatója a tegnapi 2:0-s magyar válogatott sikerét idézve elmondta, Óbudán van a legtöbb műfüves pálya és a legnagyobb utánpótlás nevelés, így arra is remény van, hogy a III. kerületből kerülnek ki a magyar labdarúgás olyan csillagai, mint amilyen volt Börzsei János, Hidegkuti Nándor, Palotás Péter és Müller Sándor.

Az Magyar Labdarúgó Szövetség a labdarúgásért tett erőfeszítéseinek elismeréseként Bús Balázs polgármesternek egy válogatott mezt ajándékozott.

obuda.hu

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság