Átjárót kérnek a polgármesterek

Hírek
Közzétéve:

Mint ismeretes, augusztus 1-től a Fővárosi Önkormányzat lezáratta a rakpartot. A Sziget fesztivál idejére, a rendező cég költségére, a Szépvölgyi úti rakparti lehajtót ideiglenes jelleggel megnyitotta. A terület részben a III. kerület, részben a Fővárosi Vízművek Zrt. tulajdona.

Demszky Gábor akadályozza a budapestiek közlekedését. Bús Balázs kifejtve hozzátette: a közeljövőben a Margit híd lezárása és a Szabadság híd késedelmes felújítása miatt a gépkocsi forgalom jelentős része az Árpád hídra tevődik át, rendkívül megterhelve ez által a Bécsi út, Lajos utca, Árpád fejedelem út forgalmát, ez pedig a Flórián téren okoz majd dugót. Bár a Főváros hozzájárult, hogy az engedélyek birtokában a III. kerületi önkormányzat saját költségén megnyissa, a városrész vezetője leszögezte, a város közlekedésének zavartalan biztosítása a Fővárosi Önkormányzat feladata.

2006 óta kéri Láng Zsolt a II. kerület vezetője, a szóban forgó átjáró megnyitását, mivel a Szépvölgyi útról érkező forgalom, csak a Mozaik utcánál vagy a Margit hídnál tudja a rakpartot elérni. Az átkelővel – becslése szerint – negyven perc, egy óra dugóban állást takaríthatnának meg az autósok. Kérdésre válaszolva jelezte, a főváros a legkülönbözőbb kifogásokat keresi a kérés elutasításához, ám mindnek az áll a hátterében, hogy forgalomtechnikailag nem tartják ideális megoldásnak. A II. kerület azonban ennek ellentmondó szakértői vélemény birtokában van, mely alapján Láng Zsolt kijelentette, az adott környék autóforgalmát ezáltal csillapítani lehet.

obuda.hu

Hagyó Miklós levele

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság