Civilek találkozója Óbudán

Hírek
Közzétéve:

A rossz idő az Óbudai Kulturális Központ falai közé szorította a legtöbb programot, ám így is közel félezren voltak kíváncsiak a megjelent, mintegy harmincöt civil szervezetre. Bús Balázs nyitóbeszédében arra figyelmeztetett, hogy „a hatalom számos esetben a civil szervezetekhez paternalista módon viszonyul, alá, fölérendeltségi viszonyt kényszerítve rájuk. A politika világában mozgó hatalomtechnikusok, valódi politikai szándékaikat palástolandó, civilnek tűnő szervezeteket hoznak létre, érdemi civil tevékenységet nem végeznek, ugyanakkor a civil lét álarca mögé bújva, destruktív politikai kirohanásokra ragadtatják magukat.” A civilek által végzett hiánypótló munkára utalva hozzátette: az életnek számos olyan területe létezik, ahol az állam, az önkormányzatok vagy a piac nem tud, vagy nem akar megjelenni.

Ismeretes, a helyi önkormányzat együttműködési megállapodások révén, elsősorban oktatási, sport, szociális, kulturális és egészségügyi területen számos feladatot adott át civileknek. Tavaly 148 millió forintot különített el civil szervezetek támogatására.

Az eseményen volt önkéntes véradás, a Vöröskereszt a látogatók elsősegélynyújtási ismereteit frissítette fel,  az Óbuda-Békásmegyer Mentő Alapítvány pedig régi és új mentőautót mutatott be.

A nyíltszíni pörkölt főző versenyt a Braunhaxler Egyesület nyerte, a tombolán értékes ajándékokat – egyebek mellett a Danubia Szimfonikus Zenekar koncertjére szóló jegyeket – lehetett nyerni. Az eseményt teltházas Szandi és Tompox koncert zárta.

obuda.hu

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság