Csak ideiglenes lesz a rakparti lehajtó

Hírek
Közzétéve:

Varga Zsolt, a Sziget Kulturális Szervezőiroda üzemeltetési vezetője az obuda.hu-nak ezzel kapcsolatban azt mondta: a fővárosi önkormányzattól csak úgy kaptak a rakparti összekötésre ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt, hogy a fesztivál után visszaállítják az eredeti állapotot. Varga Zsolt hozzátette: a szervezők készek arra, hogy ne bontsák el az ideiglenesnek épült utat, így a II. és a III. kerület – amelyek határa éppen ott találkozik – annak véglegesítéséről tárgyalhasson a fővárossal.

Mint ismert, a fővárosi önkormányzat a rakpart vonalában épülő budai szennyvíz főgyűjtő csatorna építése miatt 2009 végéig lezárná a rakpart Margit híd és Mozaik utca közötti részét. Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere korábban többször tiltakozott az ellen, hogy a lezárás egybeessen a nagy forgalmat vonzó Sziget Fesztivállal. A III. kerület vezetője ezért szorgalmazta, hogy legalább átmenetileg megközelíthető legyen a rakpart a Szépvölgyi út felől.

Az alsó rakpart és az Árpád fejedelem útja között egyébként mindössze alig 20-30 méteren kell megoldani az útösszekötést, amelynek helyét jelenleg alkalmi parkolónak használják az autósok.

 

obuda.hu

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság