Gyerekszigetek a panelrengetegben

Hírek
Közzétéve:

Hamarosan befejeződik a Zemplén Győző utcai, máltai játszótér felújítása; az önkormányzat rendbe hozatta a viszonylag nagy területen fekvő játszótér közelében lévő, hosszú idő óta használhatatlan domboldalt, amelyre ezután a szeretetszolgálat új várrendszert épít a gyerekek örömére – nyilatkozta az obuda.hu-nak Mészáros Márta, a szolgálat munkatársa. A kerületben lévő hét, máltai típusú játszótérközül – a Solymár utcait kivéve – mindegyiknél végeztek felújítási munkálatokat, valamint új, kültéri játszószereket helyeztek el. A békásmegyeri, Gyűrű utcai téren a kis- és nagydombot is helyreállítják, amely játszótér emiatt csak részlegesen van nyitva. A Huszti úton, a Kerék utcában, a Lajos utcában és a Silvánus sétányon pedig az elmúlt hetekben építettek új játszószereket.

A máltai játszóterekre összességében körülbelül 10 millió forint értékben vásároltak új játszószereket. Ebben nincs benne azok telepítésének, valamint a kerületi önkormányzat által végeztetett tereprendezésnek a költsége.

Mászáros Márta hangsúlyozta: a kerület vezetése kiemelt figyelmet fordít arra, hogy minél több, az EU-szabványoknak mindenben megfelelő máltai típusú játszóterek épülhessenek, ezzel párhuzamosan a korszerűtlen, olykor kifejezetten balesetveszélyes, régi játszótereket felszámolják.

A szeretetszolgálat munkatársa emlékeztetett arra, hogy Óbuda-Békásmegyer önkormányzata az utolsó három máltai játszóteret önerőből építette. Ezeket direkt a nagyobb lakótelepeken helyezik el és a nyitva tartással is gondolnak a kerület lakóira, a létesítmények este hat-hét óráig várják a családokat a Gyűrű utcában, a Zemplén Győző utcában, a Kerék utcában, a Huszti úton, a Lajos utcában, a Silvánus sétányon és a Solymár utcában.

A szolgálat „Játszva megelőzni” játszóház-játszótér programja keretében több mint egy évtizede az összes máltai típusú játszótéren szakképzett kollégák, játékpedagógusok várják a látogatókat, és a télen-nyáron, a legkülönbözőbb programokkal szerveznek, a gyermekek szabadidejének tartalmas eltöltésére. A játszóterek a panelrengetegben lévő kis szigetekként a gyermekeknek és fiataloknak új, értékes programokat nyújthat a televízió és számítógép börtöne, valamint az utcai bandázások helyett.

obuda.hu

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság