Hatékony a közterület-felügyelet

Hírek
Közzétéve:

Az általános közrendi, köztisztasági és közbiztonsági feladatokon túl egyebek mellett – szombati napokon is – a pünkösdfürdői és  a Vörösvári úti piacot-, valamint a Mocsáros dűlőt többször átfogóan ellenőrizték, de a kerület területén található aluljárókat is átfésülték.

Az elfogadott dokumentum megállapításai szerint 2008. májusa óta kilenc kerületi általános iskola környékét biztosították a gyermekek reggeli érkezésekor, a Római part, Hajógyári sziget hétvégi rendezvényeit folyamatosan ellenőrzik gyalogos, illetve kerékpáros járőrökkel. A halottak napi-, illetve a karácsony előtti bevásárlási forgalomban a járőrök a zseblopások megelőzése érdekében a kiemelt forgalmú helyeken teljesítettek szolgálatot.

Külön feladatként a lopott, körözött gépjárművek felderítésében is együttműködtek, együttműködnek a rendőrséggel, de a vendéglátó ipari egységek rendszeres éjszakai ellenőrzése is a hatáskörükbe tartozik. Az önkormányzat elfogadott rendelete értelmében az élelmiszerüzletek és „kisközértek” környékét is fokozottan ellenőrzik a közterületi szeszesital fogyasztás megszüntetése érdekében.

Becslések szerint – a Pilisi Parkerdő területeit is figyelembe véve – 100-150 hajléktalan élhet a III. kerületben. Ennek megfelelően különösen a belső, sűrűbben lakott területeken, számos konfliktus támad a lakosság és az odatelepülő hajléktalanok között. 2008-ban a Máltai Szeretetszolgálat, illetve a Menhely Alapítvány szociális munkásainak jelenlétében mintegy 35 helyszínen számoltak fel a kerületi közterület-felügyelők hajléktalan szállást, (esetenként ugyanazon helyszínre többször is visszatérve).

A 2008-ban a Római-parton sikerrel bevezetett kerékpáros szolgálatellátást idén kiterjesztik a Hajógyári sziget és Belső Óbuda egyes területeire is.

obuda.hu

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság