"Jobban tudjuk működtetni" – Adják vissza a Margit kórházat!

Hírek
Közzétéve:

A Margit Kórház legyen a III. kerület tulajdona. Így foglalható össze Bús Balázs polgármester sajtótájékoztatón kifejtett szándéka. Ismeretes, a Fővárosi Önkormányzat a Margit-, a János-, illetve a Kútvölgyi kórház integrációjáról döntött. Ennek felfüggesztését kérte Óbuda polgármestere, ezt azonban nem tették meg. Most a kerület képviselőivel konzultálva, testületi felhatalmazás után kezdeményezni fogja, a kórház kerületi átvételét a Fővárosi Önkormányzattól.

Emlékeztetett, ez nem az első alkalom, hogy a óbudai önkormányzat ilyen lépésre szánja el magát, hiszen három éve két szakrendelőt és a járóbeteg szakellátást is átvette. A döntésben az is közrejátszott, hogy a kerület és az agglomeráció lakóinak ellátása az integráció következtében nehézkesebbé vált, minőségében és hozzáférhetőségében egyaránt. Mindazon alapfeladatokat át kívánják venni, melyek már korábban is itt voltak a Margit kórházban. Ehhez az OEP által finanszírozott korábbi ágyszám visszaállítását várja.

Bús Balázs a környékbeli települések támogatásával, OEP finanszírozással kívánja tovább működtetni az intézményt, mely becslések szerint évi 4 milliárd forint költségvetéssel működik. Korábban Demszky Gábor nem hivatalosan feltette a kérdést, ha a három kórház integrációjával nem ért egyet Óbuda, akkor miért nem veszi át a Margit Kórházat. Eddig vártunk, most megtesszük – fogalmazott Bús Balázs.


Letölthető kapcsolódó dokumentum

Bús Balázs beszéde a Fővárosi Közgyűlés 2007. március 29-ei ülésén

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Már csak egy hétig lehet javaslatokat küldeni a Közösségi Költségvetés 2024-es kampányában

Hírek
Közzétéve:

Ismerje meg Ön is forgalomcsillapítási terveinket!

Hírek
Közzétéve:

Idén is lesz Óbudai Esport Bajnokság