Kettős varázslat

Hírek
Közzétéve:

A Trans-Formation kortárs jazz-koncert dupla gyönyörűséget hozott azoknak, akik ellátogattak az Óbudai Kulturális Központ rendezvényére. A tehetséges fiatal muzsikusok, – Pozsár Eszter /alt, szoprán szaxofon és fuvola), Eichinger Tibor (gitár), Nagy Péter (bőgő), Mogyoró Kornél (ütőhangszerek) – erre az alkalomra quintetté alakultak, és az általuk kínált zenei élményt megfejelték az alkalmi tag, Létai Gábor komputergrafikáival. A zenei és vizuális élmény kettősét jól fogadta a közönség, így már csak a művészeken múlik, hogy lesz-e folytatása a dolognak.

A műfaj és a kvartett kedvelői biztosra mentek, amikor január 24-én este ezt a koncertet választották programul, de azok sem csalódtak, akik ezúttal ismerkedtek, barátkoztak a jazz-el. A Trans-Formation fiatalos lendülete azonnal magával ragadta a közönséget, s az est végére, arra is fény derült, hogy a formáció tagjai nem csak hangszereik virtuóz mesterei. Az általuk kínált program rendkívül színes volt, gazdag és mesterien építkező. Ízelítőt adtak a műfaj minden eleméből, s közben megcsillantották sajátos humorukat is. Eichinger Gábor, mint „házi szerző” nem csupán a repertoár sokszínűségére figyelt, hanem arra is, hogy valamennyien lehetőséget kapjanak arra, hogy szólójukkal is lenyűgözhessék a közönséget. Így néhány szám után, már nem csak a darabok végén csendült fel az elismerő taps, hanem közben is. S a koncert végén a látogatók kikövetelték a ráadásokat is.

Az Óbudai Kulturális Központ ingyenes programja így vált igazi kultúrmisszióvá, csodás hangok és képek sorát ajándékozva a közönségnek.

V. M.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság