Közlemény – Bűzlik a gázmassza

Hírek
Közzétéve:

Többszöri lakossági bejelentés alapján ezennel felszólítjuk a Városfejlesztés Zrt-t, hogy az Óbudai Gázgyár területén folyamatban lévő kármentesítési munkálatokat gyorsítsa fel és a gázmassza kitermelés helyszínén építsen fel egy olyan könnyűszerkezetes sátrat, mely alól a bűz nem szivárog ki és ezáltal az egészségre káros anyagok nem jutnak a levegőbe.

Tisztelettel:
Bús Balázs
Óbuda-Békásmegyer Polgármestere


Update:
11 óra 15 perc

A BudapestiVárosfejlesztési Zrt. válasza:

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Fővárosi Gázművek megbízásából a volt Óbudai Gázgyár területén környezeti kárelhárítási munkákat végzünk.

A Közép Duna-Völgyi Környezetvédelmi,  Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelet 1040/10-2008 sz. határozata kötelezte a Fővárosi Gázművek Zrt-t, hogy a volt gáztartályok alapjában elhelyezett, kb. 2500 tonnányi veszélyes hulladéknak minősített gázmasszát és egyéb szennyező anyagokat termelje ki és helyezze el engedélyezett hulladék lerakóban.
Ezek a veszélyesnek minősített hulladékok a korábbi gázgyártás melléktermékei, melyek a volt gázgyár megváltozott funkciója miatt a továbbiakban nem tárolhatók a volt gázgyár területén.

Sajnos ezeknek a veszélyes hulladékoknak a kitermelése az időjárástól és a széljárástól függően kellemetlen szaghatással járhat a környező lakóingatlanoknál.

A munkákat nagy körültekintéssel végezzük és rendszeresen ellenőrizzük a levegő és a levegőben lévő por szennyezőanyag tartalmát. A levegő és a szállópor szennyezőanyag tartalmát a Közép Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelet a munkaterületre kihelyezett mérőkocsival mérte és megállapította, hogy a levegő és a szálló por szennyeződése a felnőttek, gyerekek és a terhes nők számára sem veszélyes.
A munkaterületen dolgozó munkatársakra szerelt egyéni mérőkészülékek sem mutattak ki egészségre káros mértékű szennyeződést.

Sajnos a kitermelt és elszállított hulladék szaga kellemetlen, ezzel a tevékenységgel viszont kiküszöböljük a környező talaj és az élővizek szennyeződésének veszélyét, és véglegesen megszüntetünk egy hosszabb távon veszélyes környezeti szennyező forrást.

Érzékelve a környezetben lakók problémáit és a kellemetlenséget a kitermelési és elszállítási munkákat jelentősen felgyorsítottuk. Az eredetileg tervezett 2010. novemberi határidő helyett mindent elkövetünk azért, hogy 2009. november végéig a munkákat befejezzük. A kellemetlen szagot kibocsájtó hulladék kitermelése és elszállítása legújabb terveink szerint 2009. szeptember végére befejeződik.

A munkákat a továbbiakban is Környezetvédelmi Felügyelet és a Fővárosi Gázművek szigorú ellenőrzése mellett végezzük és elnézésüket kérjük az okozott kellemetlenségekért.


Óbudai Gázgyár Környezeti Kárelhárítási Konzorcium

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Rendhagyó lapbemutató helytörténeti sétával ‒ Megjelent az Óbudai Anziksz tavaszi száma

Hírek
Közzétéve:

Elhunyt Kis Istvánné ‒ Búcsúzunk Margit nénitől

Hírek
Közzétéve:

Utasvárók telepítése Óbuda-Békásmegyeren