Nagymesteri vizit Óbudán

Hírek
Közzétéve:

Bús Balázs is részt vett a Szuverén Máltai Lovagrend Nagymesterének fogadásán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat III. kerület Kelta utcai intézményénél. Fra’ Matthew Festing, a Szuverén Máltai Lovagrend Nagymestere érdeklődéssel hallgatta a máltaiak budapesti szervezetének vezetőjét, aki röviden ismertette tevékenységüket és az elmúlt 20 esztendőben elért eredményeiket. Rávilágított gondokra, a legproblémásabb kérdésekre, ugyanakkor rendkívül sikeresnek nevezte az önkéntes hálózatuk segíteni tudását.
Az angol származású Fra’ Matthew Festing-et 2008. március 11-én választották meg Nagymesternek, így ő a 79. a vezetők sorában.
Korábban a Szuverén Máltai Lovagrend angol nagypriorjaként számos humanitárius segítséget nyújtó akciót vezetett Koszovóba, Szerbiába és Horvátországba. Rendszeresen vezette Nagy-Britannia nagy létszámú zarándokcsoportjait Lourdes-ba.
Három napos hivatalos látogatása során találkozott Magyarország közjogi méltóságaival, a rend segélyszervezetének egységeivel, s ismerkedik a 20. évfordulóját ünneplő Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységével.
(forrás: budaihirlap.hu)

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság