Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata elfogadta a költségvetését

Hírek
Közzétéve:

Az Önkormányzat ez évi költségvetésének összeállításakor komoly nehézséget jelentett az a tény, hogy a kötelezően ellátandó feladatok után járó állami normatívák nem növekedtek, hanem csökkentek az elmúlt évhez képest.

Ennek értelmében az Önkormányzat csak igen komoly áldozatvállalás és erőfeszítés mellett képes az intézményrendszer biztonságos működéséhez szükséges pénzügyi feltételek és források megteremtésére.

A jelenlegi állami, az Önkormányzatokat alulfinanszírozó támogatási gyakorlat mellett, az Önkormányzatok a nagyobb volumenű, de a nélkülözhetetlen fejlesztések lebonyolítására önerőből nem képesek.

Mindezek figyelembevételével Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának Képviselőtestülete a költségvetés elfogadásával egyidejűleg egy, a kiemelt fejlesztésekre fordítható források fedezetéül szolgáló, 4 milliárd forint keretösszegű kötvény kibocsátásáról is rendelkezett.

Az Önkormányzat Képviselőtestülete minden egyes részkibocsátás felhasználásáról külön fog majd dönteni, megjelölve a konkrét beruházási célt és fejlesztési projektet.

Az Önkormányzat fontosabb, a kötvénykibocsátás révén, a 2008. évben megindítani tervezett fejlesztései közül az alábbiakat érdemes kiemelni:

 

  1. A Vörösvári úti szakorvosi rendelő korszerűsítése és bővítése, az emeltszintű szolgáltatások biztosítása érdekében.

 

  1. A Fő tér és környéke általános rendezése, funkcionális közösségi tér kialakítása.

 

  1. Az Önkormányzat által fenntartott intézmények világításának és fűtésének korszerűsítése, energiahatékonyabbá tétele.

 

  1. Óbuda-Újlak városrész közterületi rehabilitációja, az erre vonatkozó pályázat eredményétől függően.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság