Óriás hipermarket épül a külső Bécsi úton

Hírek
Közzétéve:

A Bécsi út külső szakaszán, nem messze az Óbudai Temetőtől tavaly kezdtek építeni egy OBI-áruházat, a munkálatok viszont nem sokkal később leálltak. A tavalyi budapesti útrekonstrukciós program során az építkezés miatt a Bécsi út külső szakaszának e nagyjából kétszáz méter hosszú részét nem is aszfaltozták újra, mondván, majd az áruházhoz vezető csatlakozó úthálózattal együtt lesz felújítva. A beruházó Raiffeissen Zrt. mégsem OBI-t, hanem Tesco-áruházat épít az ingatlanon helyszínen, a munkálatok nagy része pedig várhatóan még idén befejeződik.

Markóné Tutervai Éva, a III. kerületi Polgármesteri Hivatal Építési Hatósági Osztályának vezetője az obuda.hu érdeklődésére elmondta, hogy a több mint 28 ezer négyzetméteres telken először valóban barkácsáruház épült volna, a beruházó viszont módosított építésiengedély-kérelmet nyújtott be.

Markóné hozzátette, hogy az új hipermarket beépített területe 12.600 négyzetméter lesz, a beépített szintterülete pedig bruttó 24.500 négyzetméter. Az építési engedélyt egy hónappal ezelőtt adták ki, a munkálatok befejezésére a beruházónak pedig öt éve van a kivitelezési munkák megkezdésének bejelentésétől számítva, de az osztályvezető szerint az építkezés nem fog ilyen sokáig tartani.

Az áruház ugyanis – figyelembe véve az építkezés intenzitását – nagy valószínűséggel akár már az idén vagy legkésőbb jövőre elkészülhet. Egy része már szerkezetkész, megvannak például részben már a homlokzati falak, de elől a parkolóházi résznek is áll már a pillérváza.

obuda.hu

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság