Sok rászoruló kapott olcsó burgonyát

Hírek
Közzétéve:

Főleg idős emberek magányosan, vagy a házastársukkal állnak az amfiteátrum mellett. Közös jellemzőjük, hogy mind Óbudán laknak és mindegyiküknél ilyen-olyan, kisebb-nagyobb szerkezet van, amivel a krumpliszsákokat húzva könnyebben haza tudják vinni az olcsó burgonyát.
Nem hittem volna, hogy ilyen sok ember rászorul a segítségre. Beszédbe elegyedek egy öreg bácsival, aki elmeséli, hogy minden évben van ilyen akció, s igazán nem kell hozzá más, csak a személyi igazolvány és neki a nyugdíj-papírja, amivel igazolja, hogy családjukban nem haladja meg a havi jövedelem a 95 ezer forintot.
Mosolyog – mert már ennek is örülni kell. Eljöttünk a feleségemmel, s zsákonként 300 forintért most hazaviszünk kettőt. Ezzel talán év végéig megoldódik egy probléma. Sajnos más termékből nincs ilyen osztás, de hát a város többi kerületében még ilyen sincs mindenhol – teszi hozzá, miközben a nyugdíjszelvényét mutatja. Egész szép burgonya – mutatja nekem a lába előtt heverő zsákokat – még aprók is vannak közte!
Az öregúr az óbudai újságban olvasta a felhívást az akcióról – de rajta kívül még nagyon sokan keresték fel a kerület több pontját, ahol az olcsó burgonyát osztották.
Hálásak vagyunk a polgármesternek, ezt mindenképpen írja le! – kiáltja utánam, miközben elbotorkál egy közeli kisutcában.

budaihirlap.hu

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság