Szállítják a veszélyes hulladékot – Benzol és fenol a határérték alatt

Hírek
Közzétéve:
A volt Óbudai Gázgyár területén folyamatban lévő veszélyes hulladék kitermelés és elszállítás során képződő kellemetlen szagokkal kapcsolatban a kitermelést végző konzorcium levegő szennyezettség mérést végeztetett a Közép – Duna – Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséggel a vasúti töltésnél lévő telekhatárnál.
Mellékeljük a mérési jegyzőkönyvet, melyből megállapítható, hogy a  környezeti levegőben az egészségre káros benzol és fenol a gázgyár telekhatáránál, a vasúti töltés déli oldalán a 24 órás mérési ciklusban a rendeletekben meghatározott határérték alatt marad.
A mérés idejében (május 21-én) 13 ezer liter szennyezett folyadékot szippantottunk ki a gáztartály alapokból és 15 fuvarral 370 tonna veszélyes hulladékot termeltünk ki és szállítottunk el eddig.
A  környezeti levegő méréseket rendszeresen végeztetjük a KDV KTV Felügyelőséggel és minden lehetséges intézkedést megteszünk a szennyezőanyag tartalom csökkentése érdekében (veszélyes hulladék takarása a kitermelési szünetekben, a szag hatást jelentős részben okozó folyékony szennyezés szippantása). A mérési eredményekről és a munkák előrehaladásáról az Polgármesteri Hivatal honlapján és az Óbuda újságban tájékoztatjuk Önöket.

Budapest, 2009. május 25.

Óbudai Gázgyár Környezeti Kárelhárítási Konzorcium

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság