Szigorítják a fővárosi szmogriadó-rendeletet

Hírek
Közzétéve:

Ebben az esetben páros naptári napokon csak a páros számra végződő, páratlan napokon pedig csak a páratlan számra végződő rendszámú autók közlekedhetnek.

A fővárosi közgyűlés egyhangúlag elfogadta a szmogrendelet határértékeinek a módosítását. A legfőbb változás a szállópor határértékének a bevezetése, a többi szennyezőanyag határértéke nagyjából változatlan maradt.

Mint az Index megtudta, az elmúlt öt évben többször el kellett volna rendelni a szmogriadót, ha a szállópor határérték is benne lett volna a rendeletben. Volt olyan év, amikor ötször, volt amikor hétszer. A környezetvédelmi ügyosztály tájékoztatása szerint, ha a mostani határértékek lettek volna, akkor lett volna olyan év, amikor két-három hétig is élt volna a riasztási fokozat.

Ez a gépjárművek felét érinti, hiszen már korábban is érvényben volt az a rendelkezés, hogy riasztási fokozat esetén páros naptári napokon csak a páros számra végződő, páratlan napokon pedig csak a páratlan számra végződő rendszámú autók közlekedhetnek egész Budapest területén. Eddig erre még nem volt szükség, de a módosítás után várhatóan már a télen előfordul majd ilyen eset.

index.hu

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság